Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Liječnici ne znaju zašto je stalo srce: Rekli su mi da sam umro

None Foto: Instagram/Screenshot

Jamajčanski atletičar Kemoy Campbell (28) se srušio u veljači na mitingu u New Yorku tijekom utrke na tri tisuće metara. U bolnici je proveo 17 dana, ali liječnici nisu uspjeli otkriti zašto mu je srce prestalo raditi

Liječnici su mi rekli da je srce stalo raditi i da sam praktički umro. Bilo je strašno, rekao je jamajčanski atletičar Kemoy Campbell koji se u veljači srušio tijekom utrke na tri tisuće metara u New Yorku. 

Početkom veljače Campbell je kolabirao nakon tisuću pretrčanih metara. Skrenuo je sa staze, usporio, napravio bolnu grimasu i ubrzo se srušio. 

Odmah je reagirala liječnička služba, oživljavali su ga defibrilatorom 25 minuta, a atletičar je na nosilima prevezen u obližnju bolnicu Presbyterian. Danima su ga držali u induciranoj komi kako bi doznali razlog srčanog zastoja. Proveli su različita testiranja, ispitivali što su god mogli, ali nisu uspjeli dokučiti zašto mu je srce stalo. Nakon 17 dana je pušten kući. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I really didn’t know how to start this caption and while I started writing, tears flowed from my eyes. I realize that I’m either very luck, or someone was watching out for me Saturday. I cry because I know what the people who truly care about me went through and when I heard my dad’s voice on the phone I couldn’t stop crying. I heard the shock, saddness, pain, and relief all at once. For those who don’t know me, I push myself hard in practice and give nothing but my best in whatever I’m doing. As athletes we train to push our bodies beyond its normal limits. Until my heart stopped at Millrose Games on Saturday, I don’t remember any of it and I know there are videos around, but I don’t need to see them.. It’s been tough not physically, but mentally, it has been a battle. Anyway, for those who care, I am recovering. I walked yesterday for the time and I was a little dizzy, but pushed through with the help of the PTs. Most of all though, I want to thank everyone who donated to help me get back track. I love you all.

A post shared by Kemoy R Campbell (@kemoy_campbell) on

Ne sjeća se što se dogodilo

- Probudio sam se u ponedjeljak ujutro u bolnici. Nisam znao gdje sam, a ni što se dogodilo. Na dva dana je moje pamćenje potpuno izbrisano, ne sjećam se ničega - rekao je BBC-u.

- Želim se vratiti na stazu, liječnici kažu da moram odmoriti... Ponovit ćemo testove, a ako budu dobri, možda se mogu polako ponovno vratiti, krenuti ispočetka. U protivnom je moja karijera gotova - kaže Campbell koji je predstavljao Jamajku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Godinu dana ranije oborio je državni rekord u utrci na 5000 metara s vremenom 13.20.39.

Komentari (7)
  • Kamo čovječe bi se ti vratio? Šta ti nije očito da ti srce ne radi kako treba ako ti je stalo... Odmori se,oporavi i kreni drugim životnim putem ako želiš živjet

    21. 3. 2019,   18:15
  • Šejtan ga skoro uze🤢

    21. 3. 2019,   21:41