Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lijepa Hrvatica s austrijskom putovnicom očarala je i Berlin

None Foto: Instagram/PA/PIXSELL 13

Ivona Dadić (24), atraktivna austrijska višebojka čiji su roditelji Hrvati iz Bosne i Hercegovine, nastupa u Berlinu na Europskom atletskom prvenstvu i lovi svoju treću medalju u seniorskoj konkurenciji

Ivona Dadić jedna je od favoritkinja za medalju na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu. Austrijska 24-godišnja atletičarka čiji su roditelji Hrvati iz Bosne i Hercegovine, nastupa u višeboju.

2017 IAAF World Championships - Day Two - London Stadium | Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Ivona se preselila u Austriju s 10 godina, roditelji su joj iz Bosne i Hercegovine, a prije četiri godine bila je dobitnica nagrade 'Večernjakova domovnica' za najbolju sportašicu Hrvatske u iseljeništvu.

U seniorskoj konkurenciji u višeboju ima dvije medalje. Bila je brončana na Europskom prvenstvu u Amsterdamu prije dvije godine, lani je u Beogradu na Europskom dvoranskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju. 

Gdje god se pojavi, atraktivna dugonoga Ivona privlači poglede. Rusi su je proglasili najljepšom sportašicom Olimpijskih igara 2012., što joj je bilo prvo veliko natjecanje.

Inače, Ivona radi u austrijskoj vojsci i ima čin vodnice.

2018 European Championships - Berlin | Autor: MICHAEL DALDER Foto: MICHAEL DALDER

2018 European Championships - Berlin | Autor: KAI PFAFFENBACH Foto: KAI PFAFFENBACH

World Athletics Championships | Autor: PHIL NOBLE Foto: PHIL NOBLE

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (99)
  • lijepa li si hrvatsko bosanska austrijanko

    9. 8. 2018,   17:26
  • Sta imaju zajednicko Dalic, Rakiti, Mandjukic, Ciorluka, Lovren i ova ivana. Svima su roditelji iz Bosne a neki od njih su se tamo i rodili. Nejednakost nas ubija, a jos vise jal... da Bog da da nestanemo svi kad smo ovakvi .

    9. 8. 2018,   17:42
  • U Bosni živi strana našega najčišćega, najnepokvarenijega naroda, koji lakše može biti bez nas, negoli mi bez njega. Za nas je njegov život znamenitiji negoli pariških proletera i njemačkih mudraca, njegovo je naravno stanje za nas korisnije i potrebitije negoli zapadna civilizacija koja smućuje pamet, truje srce i ubija nam život- otac domovine Ante Starčević !!!

    9. 8. 2018,   17:35