Obavijesti

Sport

Komentari 41

Lijepa li si: Novi dizajn dresa Dragovoljca baš je prekrasan

Lijepa li si: Novi dizajn dresa Dragovoljca baš je prekrasan
18

Dres je za čistu desetku, samo ima jedan mali problem. Zaboravili su staviti dio Istre, i to baš moj, našalio se trener Igor Pamić. Nekad su Dragovoljcu branili crne dresove, a sad nose kartu Hrvatske

VIDEO

Tko se sjetio dresa, svaka mu čast. Kad bih ocjenjivao od jedan do deset, dao bih mu čistu desetku. Jedan je od najljepših dresova koje sam ikad vidio, rekao je trener Hrvatskog dragovoljca Igor Pamić.

Čudesno! Neponovljivo! Ovakav dres trebala bi imati hrvatska reprezentacija, vrhunski dres... To su samo neki od silnih komentara nakon što smo objavili novi dres Hrvatskog dragovoljca. Iskreno, ne sjećamo se da je neki dres dobio ovoliko hvalospjeva. Možda onaj Hrvatske uoči Europskog prvenstva 1996. u Engleskoj, kad su valjda svi Hrvati bili složni da je kockasti dres pravi izbor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:52

- Ovo je dres koji smo personalizirano napravili isključivo za Hrvatski dragovoljac. Samo za njih i sve koji vole Hrvatsku - rekao je Kristijan Japec, direktor tvrtke Vego sport, zastupnika tvrtke Alpas za Hrvatsku, te dodao:

- Na dresu je zanimljiv detalj i hrvatski pleter, na koji možete obratiti pozornost.

Novim garniturama dresova dominira tradicionalna crna boja, a u dres su ukorporirali kompletne državne granice. Zapravo, barem se čini...

- Ma, super je karta Hrvatske, samo što su izostavili dio Istre, i to baš onaj moj. Pokušao sam ga pronaći, ali bezuspješno. Nema ga - rekao je kroz smijeh Pamić, koji dolazi iz Žminja. 

Hrvatski dragovoljac osnovan je 1975. kao Trnsko ‘75. Godinu dana kasnije mijenja ime u Novi Zagreb, da bi 1994. klub dobio naziv Hrvatski dragovoljac. Prvi predsjednik bio je legendarni Stjepan Spajić, jedna od ikona HNL-a. Obožavao je svoj Dragovoljac, na čije je čelo došao 1994., i sve je radio kako bi klubu učinio dobro. U prostorijama kluba provodio je i radne i neradne dane, a baš tamo je i preminuo u 54. godini od zatajenja srca 21. kolovoza 2003. godine.

Obožavao je i Hrvatsku, a početkom 90-ih godina zabranjeno mu je da dres Hrvatskog dragovoljca bude potpuno crn. Neki su se pravdali time da su suci odjeveni u crno pa se na terenu ne bi primijetila razlika. Drugi su tvrdili da asocira na “crnokošuljaše”. Uglavnom, Spajić se nije htio u potpunosti odreći crne boje pa je napravio dres sličan milanskom Interu - crno-plavi.

Dres s kartom Hrvatske premijeru će imati u petak protiv Sesveta, no mi smo ga prvi odjenuli. Cijeli dres je napravljen Dri-FIT tehnologijom, pomaže koži da ostane suha i udobna jer otklanja znoj s površine kože.

Crnu im zabranili zbog sudaca, ali i zbog - konotacija...

  • ZABRANA Početkom 90-ih godina Hrvatski dragovoljac nije smio igrati u crnim dresovima pa su napravili crno-plavu varijantu, kakvu nosi milanski Inter. No crna boja uvijek je bila zastupljena na dresu.
  • ŠTUCNE PLAVE I CRNE Na dresu se prostire svih 56.594 četvornih kilometara, kolika je površina Hrvatske. Karta naše države s prednje je i sa stražnje strane dresa, a štucne će biti plave i crne.
  • REZERVNI Na domaćim utakmicama Dragovoljac će igrati u novim, crnim dresovima, a gostujuće varijante bit će crveno-bijele. Napravili su dvije varijante, s crticama i sitnim kockicama.
  • SAMO NAJBOLJE Napravljen je od najnovijih tkanina, a izrađivan je visokom tehnologije sublimacije.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom