Obavijesti

Sport

Komentari 6

Lindsey Vonn stigla do svoje 50. pobjede, još pet do rekorda

Lindsey Vonn stigla do svoje 50. pobjede, još pet do rekorda
4

Lindsey Vonn slavila je u spustu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Jubilarna je to 50. pobjeda američke skijašice koja je ujedno i vodeća u Svjetskom kupu

VIDEO

Do jubilarne 50. pobjede u Svjetskom kupu američka skijašica Lindesy Vonn stigla je u šestom ovosezonskom spustu održanom u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Na stazi Kandahar 2 slavila je pobjedu s vremenom 1:44.86, što je bilo 41 stotinku brže od drugoplasirane Švicarke Nadje Kamer i 79 stotinki brže od trećeplasirane Tine Weirather iz Lihtenštajna.

Za Vonn je ovo četvrta ovosezonska pobjeda u spustu (dvije u Lake Louiseu i jedna St. Moritz) i deveta ukupno. U karijeri joj je, pak, to bila 25. ukupno pobjeda u spustu kojom je povećala ukupnu prednost u Svjetskom kupu nad Slovenkom Tinom Maze na 480 bodova.

U poretku spusta Vonn vodi ispred drugoplasirane Weirather s 210 bodova prednosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Još pet i 'srušit' će Švicarku s trona

Lindsey je sada udaljena tek pet pobjeda od legendarne Švicarke Vreni Schneider po ukupnom broju pobjeda u Svjetskom kupu skijašica.

Vonn je treća na vječitoj ljestvici na kojoj Janica Kostelić zauzima deseto mjesto s 30 ostvarenih pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu.

Od 50 ukupno ostvarenih pobjeda njih 25 Vonn je ostvarila u spustu, 17 u superveleslalomu, jednu u veleslalomu, dvije u slalomu i pet u kombinaciji.

Vodeća na ljestvici je legendarna Austrijanka Annemarie Moser-Pröll sa 62 pobjede, a druga spomenuta Schneider s 55 pobjeda. Slijede Austrijanka Renate Götschl (46), Šveđanka Anja Pärson, Njemica Katja Seizinger (36).


Svjetski kup skijašica, spust Garmisch-Partenkirchenu, rezultati:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:44.86

2. Nadja Kamer (Švi) +0.41

3. Tina Weirather (Lih) +0.79

4. Maria Höfl-Riesch (Njem) +0.99

5. Daniela Merighetti (Ita) +1.05

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu