Obavijesti

Sport

Komentari 63

'Linija 172' Zagreb - Zaprešić: Dudu, Luka, Čarli i sad - Oršić

'Linija 172' Zagreb - Zaprešić: Dudu, Luka, Čarli i sad - Oršić
4

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da ‘više neće zvati one koji ne igraju u klubu’. A to će vrlo vjerojatno otvoriti mjesto za Mislava Oršića koji je u dresu Dinama briljirao u Europskoj ligi

VIDEO

Autobusna linija 172 (Zagreb - Zaprešić) hrvatskom je nogometu dala niz sjajnih igrača, u Interu su se kalili Modrić, Ćorluka, Eduardo... I svi na kraju preko žutog dresa stigli do Dinama i reprezentacije. Svi su nakon dolaska u Zaprešić bili osporavani, pa su se svi iz Intera vratili u Dinamo.

Kako to obično kod nas biva; Modrić je bio preslabašan, Ćorluka trčao na petama, a Eduardo je bio mekan, bježao od duela. Lovren je bio “kikser”. Tih su im se dana tražile mane, rijetki su pričali o njihovim vrlinama.

A sad je “s linije 172” red na Mislava Oršića. Njega je nogometni put preko Zaprešića vodio do Italije, Slovenije i Azije, u međuvremenu nije dobio priliku u Rijeci, pa se na kraju vratio u HNL. Točnije, u Dinamo, gdje je nezaobilazni član početne postave. 
Matjaž Kek ga izuzetno cijeni, ali ga nije niti sekunde koristio u Rijeci.

Nikola Pokrivač poznaje ga odavno, o njemu ima visoko mišljenje, no Oršić ga je igrama u dresu Dinama i više nego ugodno iznenadio...

- Dinamo je dovođenjem Oršića napravio odličan posao, u Maksimiru su pronašli modernog, brzog i kvalitetnoga krilnog igrača. Dugo poznajem Mislava, nije me iznenadio ovakvim igrama ove sezone. Riječ je o karakternom igraču koji funkcionira u oba smjera, veliki je radnik, uz sve to realizator. Takvog igrača treneri vole - rekao je Matjaž Kek pa dodao:

- Svjestan sam da Mislav kod mene nije uopće igrao, to je bilo davno. On je stigao na ljetne pripreme, mi smo već imali formiranu momčad i nije se tu bilo jednostavno probiti u prvi plan. Sigurno je još napredovao u Aziji, sad je prevaga i u Dinamu. Svaka mu čast, želim mu da postane još bolji, takav dečko to zaslužuje.

Prve stepenice u igračkoj karijeri Mislava Oršića sjeća se i Nikola Pokrivač, bivši hrvatski reprezentativac, koji je s današnjim nogometašem Dinama u sezoni 2012/13. branio boje zaprešićkog Intera...

- Nisam ništa znao o Oršiću prije dolaska u Zaprešić, no brzo sam uvidio kako je kvalitetan igrač. On je u karijeri išao okolnim putem, za njega je to na kraju bio odličan izbor. Nisam ga imao prilike gledati po Aziji, malo me čak i iznenadio njegov dolazak u Dinamo, ali priznajem, dečko stvarno igra odlično - izjavio nam je Nikola Pokrivač pa dodao:

- Za mene je on danas jedan od trojice najvažnijih igrača Dinama, strašno je puno pridonio svim ovosezonskim uspjesima ‘modrih’. Igra odlično, a ako nastavi s ovakvim igrama, ne vjerujem da će se predugo zadržati u Maksimiru, na njegovu će stolu ubrzo biti jako puno ozbiljnih ponuda. Svaka mu čast, strašno je napredovao, doista je odličan igrač. I pravo, za mene možda i najveće, pojačanje ovog Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica