Obavijesti

Sport

Komentari 16

Lino Červar: Ne bojte se vi za Balića, on je jači i od sudbine

Lino Červar: Ne bojte se vi za Balića, on je jači i od sudbine
6

Toliko je puta igrao načet ozljedama da sam siguran kako će i sada stisnuti zube. To mogu samo najveći, a Ivano je baš to, kaže bivši rukometni izbornik Lino Červar

VIDEO

Muče ga prepone? Uh, nije to bezazlena ozljeda, zabrinuto je prokomentirao Lino Červar iz Skoplja te dodao:

- Ali Ivano je jači od svega, jači je od sudbine. Toliko je puta igrao načet ozljedama da sam siguran kako će i sada stisnuti zube. To mogu samo najveći, a Ivano je baš to.

Za rad svog nasljednika Slavka Goluže ima samo pohvale. Udijelio je i nekoliko savjeta.

- Gledao sam pripremne utakmice, moram priznati da i bez Balića izgledamo dobro. Čuo sam se sa Golužom, uvjeren sam da ide u dobrome smjeru. Nadam se samo da je na pogreškama sa SP-a u Švedskoj naučio lekciju. Svaka se škola plaća, njegova je škola bila u Švedskoj... Znam da mu nije lako, jer očekivanja su velika, od rukometaša se uvijek očekuje medalja. A Goluža ima momčad koja se može boriti za medalju. Mora vjerovati u sebe i u dečke, velika je odgovornost voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Červar je uočio kako novi izbornik nije puno mijenjao koncept igre koji je postavio baš on.

- Dugo je bio moj pomoćnik pa je to i logično. U obrani drži standardnih 5-1 ili 6-0, a okosnica reprezentacije ostala je ista pa nije bilo mogućnosti za radikalne promjene. Sada on vodi momčad, ne bi bilo dobro da ga bilo tko sputava, ponajprije ja - kaže Červar.

U nepozivanju do sada standardnih Tončija Valčića i Vedrana Zrnića Lino ne vidi ništa loše.

- To je isključivo izbornikova odluka, on odgovara za momčad, za rezultat, za uspjehe ili neuspjehe. Mislim da se s Tončijem dogovorio, da su zajedno došli do zaključka da je za Valčića najbolje da propusti ovo EP ako nije potpuno spreman. Zrnić je sigurno kvaliteta, tu nema spora, no ako je Goluža odlučio da mu ne treba onda to treba poštivati.

Blaž je kao Feniks, očekujem jako puno od njega

Lino u našoj reprezentaciji ističe Blaženka Lackovića.

- Blaž je kao Feniks, podsjetio me je na svoje najbolje dane, skočan, eksplozivan. Napokon je zdrav i od njega očekujem jako puno - kaže Červar i dodaje kako je zadovoljan formom koju pokazuju golmani, prije svih Mirko Alilović koji je bio 'glavni krivac' za neuspjeh na SP-u u Švedskoj:

- Drago mi je da se Mirko vratio. Vidi se pozitiva, da je potpuno 'unutra', maksimalno motiviran, 'čiste' glave... A tada su golmani najbolji. Trebat će nam njegove obrane, time 'diže' cijelu momčad. Bez pravog Mirka neće biti ni rezultata, a tu je i Venio Losert. Imamo dva zaista kvalitetna golmana.

Norvežani nikad slabiji, s Islandom bez problema

Prokomentirao je Lino i naše protivnike u skupini.

- S Islandom nikada nije bilo lako, sada su bez Olafura Stefanssona, a nema ni golmana Gustavssona koji je izvrsno branio na posljednja dva velika natjecanja. To im je veliki hendikep, ali imaju opasnog Peterssona, te Sigurdssona, Palmarssona... Borbeni su i vrlo brzi, ali mislim da s njima ne bi smjeli imati problema, igrao Balić ili ne, bolja smo reprezentacija. Norvežani pak nisu nikad bili slabiji - bez Kjellinga, Eggea... I dalje imaju Lunda, Tvedtena, no oni nam nisu nikakva opasnost. Slovenci su mladi i dinamični, no nemaju visinu, neće moći razbiti naš visoki blok. Igraju brzo, nema Nateka, no tu su Špiler, Zorman... Stoga mislim da bi prvi krug trebali proći bez problema, da što više bodova prenesemo dalje, u drugi krug jer se tamo križamo sa skupinom u kojoj igraju Francuzi, Španjolci, Rusi i Mađari.

Francuzi nisu kao prije, ali su favoriti

Osvrnuo se Červar i na ostale reprezentacije, posebice na Francuze koji su nam najveći protivnici.

- Čini mi se da su u laganom padu, Narcisse nije onaj stari, većina ključnih igrača je već u godinama, prije svih Omeyer, pa Fernandez, Guigou, Dinart, Bertrand Gille... Možda je baš to naša šansa. Zato jer mi imamo izvrstan spoj mladosti i iskustva, ti mladi su željni dokazivanja, gladni su medalja, a to bi moglo presuditi. I Danci su oslabljeni, bez Knudsena i Noddesboa, no i dalje su opasni, jako opasni.

Otkrio je Lino Červar i svoje favorite na ovom EP-u.

- Francuzi su bez obzira na sve glavni favoriti za zlato, onda je tu Hrvatska, pa Danska i Španjolska te Srbija koja će kao domaćin imati veliku podršku navijača. To bi ih moglo ponijeti...

Bivši izbornik priznaje kako je razmišljao o tome kako bi bilo gledati utakmice s tribina. Na kraju je zaključio kako jednostavno nema snage:

- Ne mogu, stvarno. Bilo bi tu puno emocija, zajedno smo prošli toliko toga i jednostavno se ne bih mogao suzdržati da se ne spustim do klupe, na teren. A to ne bi bilo dobro... Lakše mi je sjediti na klupi, sigurno. No ako dođemo do finala, možda odem do Beograda, to ne bih mogao propustiti - zaključio je Lino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica