Obavijesti

Sport

Komentari 8

Lino: Dugo nismo ovako igrali! Hvala navijačima, ma neviđeno

Lino: Dugo nismo ovako igrali! Hvala navijačima, ma neviđeno
1

Mogu samo reći komplimente, ali ne smijemo se previše uzvisiti. Dug je još put, ima utakmica, rekao je izbornik Lino Červar nakon pobjede Hrvatske nad Bjelorusijom 31-23 u Grazu

VIDEO

Što da vam kažem, vidjeli ste sve. Čestitke igračima, pružili su izvanrednu igru, dugo nismo ovako igrali. Turnir je turnir, moramo se presložiti, resetirati i odraditi iduću utakmicu. Ovo je bitna utakmica, rekao je Lino Červar.

Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju 31-23 u drugom kolu rukometnog Eura u Grazu i praktički osigurala drugi krug.

Pokretanje videa...

00:28

- Mogu samo reći komplimente, ali ne smijemo se previše uzvisiti. Dug je još put, ima utakmica. Trebamo zahvaliti gledateljima, to je bilo neviđeno. Toliko zadovoljstva i sreće, baš mi je drago zbog njih - dodao je izbornik za RTL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako protiv Crne Gore dosta toga nije štimalo, "kauboji" su dodali gas i razbili Bjeloruse, a Červar je to i očekivao.

E, to su pravi Kauboji: Navijači, možete već sad krenuti za Beč!
E, to su pravi Kauboji: Navijači, možete već sad krenuti za Beč!

- Bilo je to malo bahato, ali znao sam da ćemo igrati dobro. Koliko dobro? Nisam mogao predvidjeti. Uživao sam, obrana je bila jaka, dali smo preko 30 golova, nisu imali rješenja za našu obranu. Igrali smo mudro i raznovrsno u napadu. U jednom času smo pali u prvom dijelu pa su nam dali tri, četiri gola. To nam se ne smije događati. Trebamo biti ponizni i skromni i spremiti se za iduće protivnike - dodao je Lino i prokomentirao protivnika:

- Ušli smo odlično u utakmicu, znali smo što rade. Znali smo zaustaviti glavne njihove karike. Pokazali smo da timskom igrom, kad vodimo brigu jedan o drugome, možemo puno napraviti. Jedan može napraviti puno s još 15 igrača. Tim je najbolji igrač. Cijela momčad je igrala odlično.

Hrvatska razbila Bjelorusiju i praktički osigurala drugi krug!
Hrvatska razbila Bjelorusiju i praktički osigurala drugi krug!

- Neću nikoga posebno isticati, od golmana, svi su dali svoj obol. Slijedi utakmica sa Srbijom i idemo dalje - kaže Červar.

Slično je ponovio i na konferenciji za medije.

- Respektiram Bjelorusiju i dalje, ali danas smo igrali rukomet za koji ne znam kad smo zadnji put igrali, pravi moderan. Naša obrana 5-1, s njom smo pokorili olimpijadu. Moram pohvaliti igrače i u fazi druge tranzicije. Ovakav rukomet želim često vidjeti, ali turnir je takav da moramo ostati skromni i ponizni - rekao je zadovoljni izbornik.

U drugi krug idemo vjerojatno s punom opremom s - dva boda.

- Naravno da razmišljamo o tome, idemo za Beč, ali bitno je i s koliko bodova. Već ćemo danas i sutra analizirati Srbiju i pokušati osigurati, bude li trebalo, ta dva boda. Na papiru smo mi favoriti, ali trebamo igrati kao danas.

- Ključ je danas bila obran koju smo igrali od početka jer u napadu imamo mnogo odličnih igrača. Nadam se da ćemo samo s tom obranom nastaviti i dalje - rekao je Luka Stepančić koji je ukrotio opasnog šutera Kuleša.

Bjeloruski izbornik Jurij Ševcov bio je kratak i jasan.

Hrvatska je odigrala jako dobru obranu i zato smo imali puno problema. Jednostavno, pokazala je svoju moć, klasu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović