Obavijesti

Sport

Komentari 32

Lino i Ćavar zadovoljni: Hvala Bogu, sjetili su se uvesti VAR

Lino i Ćavar zadovoljni: Hvala Bogu, sjetili su  se uvesti VAR
1

Naravno da potpuno podržavam tu ideju, rekao nam je izbornik Lino Červar. Ideja o uvođenju VAR-a u rukomet, koju su pokrenuli danski suci Hansen i Gjeding, oduševila je i legendarnog Patrika Ćavara

VIDEO

Mads Hansen i Martin Gjeding, danski suci koji su nam sudili protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima. Uskoro bi se i rukomet trebao uvesti VAR.

Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge
Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge

Bilo bi slično kao u nogometu, s tim da bi treneri i izbornici mogli zvati challenge.

- Hvala Bogu da su se toga sjetili. Naravno da sam za to. Zamislite samo da sam mogao tražiti challenge u nekoliko situacija protiv Njemačke. Pa utakmica bi onda završila naš pobjedom. Kad se uvede nešto takvo, onda u rukometu napokon više neće biti nepravde - rekao nam je Lino Červar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Lino Červar se ispričao: Žao mi je, ali i ja zaslužujem ispriku...
Lino Červar se ispričao: Žao mi je, ali i ja zaslužujem ispriku...

IHF ozbiljno razmišlja o ovoj ideji. Naravno da je na istom tragu i EHF. Uskoro bi na velikim natjecanjima i u rukometnoj Ligi prvaka trebali imati VAR.

- To se davno trebalo riješiti - kaže legendarni Patrik Ćavar i nastavlja:

- Naravno da trenerima treba omogućiti challenge. Ja bih da to u rukometu bude slično kao u tenisu. Dakle, da se ograniči. U rukometu bih dao tri-četiri prilike trenerima po utakmici da traže challenge. Više od toga ne bi bilo dobro. Onda bi se potpuno razbio ritam utakmice, a i čemu bi onda služili suci. Uglavnom, što prije trebaju uvesti VAR.

 

Eh, da je lino imao 'challenge'

- Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenu, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili - rekao je Martin Gjeding, koji je zajedno s Madsom Hansenom sudio Hrvatskoj u porazu koji je 'kauboje' ostavio bez šanse za medalju na SP-u.

- Puno smo pričali s ljudima iz IHF-a i analizirali što smo mogli drugačije napraviti i što bismo mogli napraviti da spriječimo takve situacije. Jedno od rješenja je upravo taj novi sistem. Upotreba video tehnologije u takvim bi situacijama uveliko pomogla i nama i igračima - dodao je Hansen, a u IHF-u ozbiljno razmišljaju o uvođenja 'challenge sistema' u rukomet.

- Otvoreni smo za prijedloge o poboljšanju rukometa. Kad ovo prvenstvo završi, razmotrit ćemo prijedloge, među njima i ovaj da trenerima damo šansu za 'challenge' - rekao je predsjednik svjetske sudačke komisije Ramon Gallego.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio