Obavijesti

Sport

Komentari 132

'Ništa nismo izgubili, možemo ponosno otići kući sa srebrom'

'Ništa nismo izgubili, možemo ponosno otići kući sa srebrom'
1

Što se tiče Hrvatske, s ponosom sam ju vodio, zahvalan sam svim igračima, svima oko mene, pomoćnicima, logistici... Neću voditi ekipu ni na europskom ni na svjetskom, s time sam se oprostio, rekao je Lino

VIDEO

Nije bilo sreće. Hrvatska je u finalu Europskog prvenstva izgubila od Španjolske 22-20, ali ne treba žaliti. Prije prvenstva svi su nas otpisali, bili smo tek sedmi favorit, a kući se iz Stockholma vraćamo sa srebrnom medaljom oko vrata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:31
Pali smo za gol: Španjolci su prvaci, 'kauboji' - bili ste sjajni
Pali smo za gol: Španjolci su prvaci, 'kauboji' - bili ste sjajni

Četiri minute prije kraja imali smo igrača više, nismo napravili ništa, imali smo napad za priključak, a suci su Igoru Karačiću svirali korake. Ne treba žaliti, ova generacija pokazala je da je sazrela za velike stvari. Još nas toga čeka.

Izbornik Lino Červar imao je štošta za reći nakon utakmice. Podivljao je kada su suci Karačiću svirali korake, no nakon susreta bio je opušten, melankoličan, emotivan.

- U rovovskoj bitki koja je danas bila oni su imali više širinu, iskustva... Mi smo imali problema, nije igrao Cindrić, bilo je teško protiv njihove obrane koja je bila čvrsta i jaka. Pokleknuli smo zadnjih pet minuta. Trebam čestitati igračima za sve odlične utakmice koje smo odigrali. Šteta je za ovo finale, ali moramo se pomiriti s time i biti zadovoljni s ovime što imao - rekao je emotivni izbornik za RTL pa nastavio:

Men

- Ponosan sam na momke. Stvarno smo krvavo zaradili ovo finale, borili smo se. Sjetite se samo utakmica koje smo igrali, čestitam svima i ništa ne zamjeram. Za zlato je trebalo imati malo više širine. To su iskusni igrači. Njihov golman nam je spriječio stvarno nekoliko velikih šansi, nismo izdržali do kraja. Zadnjih pet minuta smo pali. Nismo izgubili ništa.

Lino je emotivno proživljavao trenutke poslije utakmice. Bilo je ovo njegovo posljednje Europsko prvenstvo na klupi Kauboja.

- U životu ne možeš sve dobiti. Moraš se zadovoljiti s onim što imaš. Sve medalje koje sam osvojio... Ne mogu se ništa žaliti. Mogu stvarno s ponosom gledati svoju cijelu karijeru. Ja sam izrastao u jednom malom gradu kao što je Umag, puno smo postigli.

- Što se tiče Hrvatske, s ponosom sam ju vodio, zahvalan sam svim igračima, svima oko mene, pomoćnicima, logistici... To su sve divni ljudi. Nemam kome što predbaciti. Naravno, neću voditi ekipu ni na europskom ni na svjetskom, s time sam se oprostio. Zahvalan sam igračima na htijenju. Mislim da s ponosom možemo otići kući.

Izbornik je, tako, posljednji put vodio reprezentaciju na Euru, a oprostio se srebrnom medaljom oko vrata.

- Ovo srebro posvećujem svojoj obitelji. Mojoj supruzi, djeci, unučadi. Sretan sam i ne žalim ni za čime.

POGLEDAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA TRENER LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović