Obavijesti

Sport

Komentari 9

Lino poručio navijačima: Karte uzmite odmah, trebate nam...

Lino poručio navijačima: Karte uzmite odmah, trebate nam...
1

Skupina s Bjelorusijom, Srbijom i Crnom Gorom je atraktivna. Na prvi pogled izgleda lagano, ali vjerujte mi to nije tako. Važno je da smo izbjegli skandinavske ekipe i Francusku, barem do polufinala, rekao je Igor Vori

VIDEO

Nakon što je ždrijebom u Beču odlučeno da će hrvatska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu igrati u skupini A u Grazu s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom, izbornik Lino Červar izjavio je da poštuje sve protivnike, te da se nada da će svi igrači biti zdravi, a reprezentacija u kompletnom sastavu. 

- Moramo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo biti svi zdravi i kompletni. Jako poštujemo svakog protivnika, jer svi koji dođu na Euro sigurno je da će dati sve od sebe. Crnu Goru i Srbiju jako dobro znamo, sa Crnom Gorom smo igrali kvalifikacije za SP u Njemačkoj i Danskoj, a Srbiju smo imali u ovim kvalifikacijama. S Bjelorusijom smo, pak, igrali na Euru u Hrvatskoj. Nećemo ništa obećavati, ali jasno je da težimo vrhu. Želio bih poručiti našim navijačima da što prije krenu u kupovinu karata tako da imamo pravu podršku, jer oni su nam izuzetno važni - kazao je u petak izbornik Červar.

'Kauboji' saznali protivnike na Euru, čekaju ih Srbi i Crnogorci
'Kauboji' saznali protivnike na Euru, čekaju ih Srbi i Crnogorci

Na EP-u, koje će se od 9. do 26. siječnja sljedeće godine održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, po prvi puta će sudjelovati 24 reprezentacije koje su podijeljene u šest skupina sa po četiri momčadi od kojih će po dvije prvoplasirane nastaviti natjecanje u drugom krugu, gdje će se formirati dvije skupine sa po šest momčadi. Hrvatska će u drugom krugu igrati u Beču protiv dviju prvoplasiranih reprezentacija iz skupine B u kojoj se nalaze Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija i Ukrajina, te skupine C u kojoj su Španjolska, Njemačka, Latvija i Nizozemska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Što se tiče B skupine, vjerujem da se tu neće ništa znati do samog kraja, a očekujem da se iz C skupine do Beča dovezu Španjolska i Njemačka, što će biti pravi i veliki izazov - dodao je Červar.  

Cindrić: Skupina može biti opasna, ali nikoga se ne bojimo

Direktor reprezentacije Igor Vori istaknuo je da je skupina atraktivna.

- Skupina je jako atraktivna. Na prvi pogled izgleda lagano, ali vjerujte mi to nije tako. Upoznali smo Srbiju jako dobro u ovim kvalifikacijama, a Crna Gora je uspjela dobiti Dansku. Prema tome, i njih treba uzeti maksimalno ozbiljno. Bjelorusija raste iz godine u godinu, ima puno mladih igrača i sigurno je da će biti vrlo ozbiljan suparnik. Što se tiče drugog kruga važno je da smo izbjegli skandinavske ekipe i Francusku, barem do polufinala - rekao je Vori.

Po dvije najbolje reprezentacije iz obje skupine drugog kruga izborit će nastup u polufinalu. Završnica, oba polufinala i finale, igrat će se u Stockholmu.

 Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić očekuje da osvoje prvo mjesto u skupini sa Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom:

- Jako zanimljiva skupina, sve ekipe sa prostora nekadašnje države su izuzetno neugodne i koliko god je dobro da ih znamo, toliko može biti i opasno. Bjelorusija je reprezentacija koja nas je dosta mučila na puno natjecanja. Jesmo ih uvijek dobili, ali je bilo jako teško. Očekujem da prođemo i da budemo prvi, jer nam to osigurava određenu prednost u nastavku natjecanja. Mislim da možemo igrati sa svima, nikoga se ne moramo plašiti, samo je važno da budemo zdravi i kompletni.

Dosada je Hrvatska osvojila pet odličja na europskim prvenstvima, dva srebra (2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji) i tri bronce (1994. u Portugalu, 2012. u Srbiji i 2016. u Poljskoj). (jć)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem