Obavijesti

Sport

Komentari 15

Livaković se ne boji Engleza: Već sam skidao Kaneu zicere

Livaković se ne boji Engleza: Već sam skidao Kaneu zicere
5

Nakon 17 godina na golu Hrvatske u službenoj utakmici branit će golman iz Dinama. Dominik Livaković dobro poznaje neke engleske igrače, protiv njih je dvaput branio u mlađim selekcijama

VIDEO

Stadion Olimpico u San Marinu u rujnu 2001. dočekao je Hrvatsku u kvalifikacijama za SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Pletikosa nije branio i na gol je stao Tomo Butina. Bilo je to posljednji put da je golman Dinama na golu Hrvatske u natjecateljskoj utakmici.

Koliko je to bilo davno, pokazat će vam sastav Hrvatske, u kojem su bili Prosinečki, Soldo, Šuker, Jarni, Stanić... Danas, protiv Engleske na Rujevici, “jedinica” će opet biti golman Dinama - Dominik Livaković.

Zlatko Dalić u kadru za ovu utakmicu ima tri golmana (Livaković, Letica, Sluga), koji su ukupno samo jednom stali na gol reprezentacije.

Englezi, niste doma, Hrvatska ne gubi utakmice bez publike...
Englezi, niste doma, Hrvatska ne gubi utakmice bez publike...

- Dobro se osjećam, nemam baš nikakvu tremu. Ovo će mi biti prva prava utakmica za reprezentaciju, branio sam protiv Čilea na Kina Kupu. Ali ovo je ipak nešto drukčije - rekao je Dominik Livaković pa nastavio:

- Opušten sam, iako osjećam da je ovo malo drukčija utakmica. Strašno sam ponosan. No žalim što će tribine biti prazne - kaže Livaković.

Englezi ne stižu u najjačem sastavu, neće biti Rosea, Allija, Shawa... No u napadu će biti njihov najopasniji igrač...

- Harry Kane! On im je najbolji igrač, kapetan i lider momčadi. No mi smo viceprvaci svijeta, tako ćemo se i postaviti.

Jeste gledali kako Kane izvodi penale i slobodne udarce?

- Znam baciti oko na takve stvari. U Dinamu gledam s našim analitičarom, vidim kako protivnici izvode penale ili slobodne udarce, kako se igrač kreće.

Livaković je već s 23 godine postao prvi golman Hrvatske, njegovi prethodnici Subašić i Kalinić to su postali puno kasnije.

- Možda imam malo više sreće, pa mi se ranije ukazala prilika. Jako sam ponosan što sam među ovim dečkima, s najboljim igračem svijeta, pa i veznjakom koji drži sredinu u Barceloni. A i imam priliku čuvati leđa ovako kvalitetnim stoperima kao što su Lovren i Vida.

Engleski izbornik: Luka Modrić je u rangu Ronalda i Messija...
Engleski izbornik: Luka Modrić je u rangu Ronalda i Messija...

Livaković savjete upija od svog Zadranina Danijela Subašića i prijatelja Lovre Kalinića.

- Nisam još razgovarao sa Subašićem, ali mogli bismo do utakmice, on daje prave savjete. Čuo sam se s Kalinićem, žao mi je zbog ozljede, takve stvari ne želim nikome u karijeri. Mi smo veliki prijatelji.

Livaković je u mlađim selekcijama igrao protiv Engleske.

- Dvaput, za U-21 reprezentaciju. Igrali smo kvalifikacije za EP 2015., a oni su pobijedili 2-1, i u Wolverhamptonu i u Vinkovcima. Evo, Kane mi je glavom zabio za 1-0 u Engleskoj, ali sam mu u Vinkovcima obranio neke zicere. Mogao sam već osjetiti koliko je opasan igrač. Tad nije bio toliko poznat, ali se kod njega osjetila klasa. Pa čovjek je zadržao svaku loptu u dvije utakmice. Ali u Vinkovcima mi nije zabio gol, pa neka se tako nastavi, neka mi ni ovaj put ne zabije u Hrvatskoj. Dobro znamo kako će se Englezi sad napaliti da bi nam se revanširali za polufinale u Rusiji. Ali neka ne zaborave da smo i mi željni iskupljenja za poraz u Španjolskoj. Znamo da moramo popraviti dojam i uvjeren sam da hoćemo. Prava smo ekipa - zaključio je Livaković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu