Obavijesti

Sport

Komentari 13

Livaković ulijevao sigurnost, a Gojak veliki junak iz Norveške!

Livaković ulijevao sigurnost, a Gojak veliki junak iz Norveške!
4

Dinamo nije bio na razini, neki igrači (Hajrović, Dilaver, Leovac...) u Norveškoj nisu bili na svojoj razini, ali Zagrepčani su ostvarili još jedan veliki uspjeh, po sedmi put ušli u Ligu prvaka...

VIDEO

Dinamo se po sedmi put u povijesti plasirao u Ligu prvaka. Zagrepčani su u Trondheimu remizirali (1-1) s Rosenborgom, tako sačuvali prednost (2-0) iz prve utakmice. Istina. Dinamo nije odigrao veliku utakmicu, niti bio na željenoj razini, ali ovog se puta pamti samo plasman u elitno natjecanje! Junak utakmice bio je Amer Gojak, no pogledajmo kako su večeras igrali igrači Dinama...

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:36

Dominik Livaković (6,5) - Kod gola Dinama obranio je prvi pokušaj Norvežana, na odbijancu je bio nemoćan. Lijepu reakciju upisao u 31. minuti obranivši sjajan pokušaj Adegbenra iz okreta. Cijelu utakmicu prilično siguran i dominantan, ulijevao sigurnost pred svojim vratima. Obranio nekoliko dobrih pokušaja domaćina, siguran u ispucavanjima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petar Stojanović (6) - U prvom dijelu bio pod velikim pritiskom, ostao bez pomoći Izeta Hajrovića. Ostajao 'jedan na jedan', a to je Adegbenro znao iskoristiti. U drugom dijelu ipak je uspio zaustaviti neugodnog Nigerijca...

Dino Perić (6,5) - Možda i najbolja karika modre obrane, jedini u skoku uspjevao parirati Norvežanima, ali ovoga puta je puno manje - kreirao igru. Djelovao sigurno, prilično mirno, igrač koji voli igrati pod pritiskom. Sve važnija karika prve momčadi Dinama.

Emir Dilaver (6) - Nije bio na svojoj razini, mučio se na zemlji, još više u zraku. Nije uspjevao skakati uz Soderlunda, puno bio na podu, a krajem prvoga dijela zaradio žuti karton. I njemu je u nastavku bilo lakše, na iskustvo je odradio drugo poluvrijeme i zaradio pozitivnu ocjenu.

Marin Leovac (6) - Jedan od krivaca za gol Norvežana, Leovac je išao "suziti", ali je otišao previše prema sredini gola, pa je druga stativa ostala prazna. Jednom bio i malo neoprezan u skoku pred svojim vratima, bez izlazaka prema naprijed. Požutio u nastavku susreta...

Nikola Moro (6,5) - U prvom dijelu tukao dva puta, prvi put nakon kornera s desne strane ravno u blok (možda bi bio i gol), drugi put ravno u golmana. Pokušavao kreirati, ali nije bio dovoljno agresivan i odlučan u hvatanju 'drugih lopti'. Puno se trošio, radio u defenzivi, taktički vrlo dobar.

Izet Hajrović (5,5) - Njega je možda bilo i najteže ocijeniti, Hajrović će ovu utakmicu brzo zaboraviti. Nije bio opasan prema naprijed, nije niti previše duplirao desni bok, niti pomagao Stojanoviću u borbi s opasnim Adegbenrom.

od 66. Amer Gojak (7) - Čim je ušao u igru mogao je zabiti. Zamalo iskoristio jedan kiks norveške obrane, ali je tukao u domaći blok. To nije uspio, ali je u 71. minuti sjajnim udarcem uveo Dinamo u Ligu prvaka.

Arijan Ademi (6,5) - Već u ranoj fazi utakmici imao nekoliko nekarakterističnih krivih dodavanja, nije djelovao sigurno. A izostala je i veća razina njegove agresije u sredini terena. Puno sigurniji u nastavku, tu je već počeo dominirati veznom linijom.

Dani Olmo (6) - U Trondheimu je odigrao najslabiju europsku partiju ove sezone, nije imao karakterističnih prodora, niti bio opasan po domaća vrata. Digao se u drugom dijelu, utakmicu završio na desnom krilu.

od 90. Mario Gavranović (-) - Zaigrao u nekoliko posljednjih sekundi utakmice...

Mislav Oršić (6) - U prvom dijelu dvaput okomito napadao 'jedan na jedan', tu se nije dogodilo ništa. Zakasnio klizećim startom blokirati Akintolu kod gola Rosenborga, ali tu i nije mogao bolje reagirati. U nastavku opasno zaprijetio iz daljine, lopta se neugodno odbila, ali Hansen je bio spreman.

od 81. Iyayi Atiemwen (-) - dobio priliku uživati u još jednoj povijesnoj utakmici Dinama.

Bruno Petković (6,5) - Imao jednu sjajanu minijaturu u prvom poluvremenu na lijevoj strani i to je bilo sve. Bio pod velikim pritiskom, nije uspjevao dugo zadržati loptu u svojim nogama. Puno pomagao u skoku pred svojim vratima, jednom zamalo gostujuću obranu naveo na veliku pogrešku.

Rosenborg

Andre Hansen (6) - Nije imao puno posla, a mirno pohvatao potpuno neopasne udarce prema njegovim vratima. Kod 'bombe' Gojaka ipak potpuno nemoćan.

Vegar Eggen Hedenstad (6) - Vrlo opasan iz prekida, njegovi su ubačaji (korneri, slobodni udarci ili iz igre) radili velike probleme obrani Dinama. A krajem prvog dijela fantastičnim "slobodnjakom" pogodio vratnicu.

od 83. Emir Konradsen Ceide (-) - ušao u posljednjih 10-ak minuta, bez učinka.

Tore Reginiussen (5,5) - Možda i najslabija karika Rosenborga, imao nekoliko nespretnih reakcija. A početkom utakmice uspio i postati 'Sivonjić', glavom izvadio loptu iz Dinamovog gola nakon pokušaja Hovlanda.

Even Hovland (6) - Nije se previše mučio s Petkovićem, lagano osvajao duele i prilično dominantan u skoku. A kada je trebalo, znao je ići i agresivnije, pa na Petkoviću napraviti prekršaj. Miran u predaji lopte, opasan pred modrim vratima. Jednom zakuhao situaciju pred svojim vratima, ali je onda i sam blokirao pokušaj Gojaka.

Birger Meling (5,5) - Inače jedan od najboljih igrača Rosenborga ovoga puta i nije bio toliko napadački orijentiran. Zapaženiji po defanzivnim reakcijama, klizećim startom u prvom dijelu (možda) je i zaustavio gol Dinama nakon prizemnog pokušaja More.

Mike Jansen (6) - Rastrčan i razigran, prava radilica u sredini terena. Igrao u oba smjera, prvi tukao prema vratima Dinama kod gola Adegenbra.

Marius Lundemo (5,5) - Skakački korektan, na zemlji potpuno neopasan. Igrač za 'prljave poslove', taktički discipliniran, ali rijetko odlazio pred Dinamova vrata. Igrao na sigurno, prvom do sebe.

od 74. Anders Trondsen (-) - ušao u završnoj fazi utakmice, bez učinka.

Anders Konradsen (6) - Jedan od onih kojeg se malo vidjelo s loptom, ali ga je bilo svuda. Prvi na odbijenim loptama, tu je izdominirao. A što se tiče igre, samo je tražio duge lopte, nešto više Sodelunda, nešto manje Adegbenra.

David Akintola (6,5) - Lagan i hitar, opasnost po lijevom krilu. Zabio prvi gol na utakmici, ali još nekoliko puta opasno 'zapalio' po svojoj strani. 

od 74. Yann-Erik de Lanlay (-) - ušao u završnoj fazi utakmice, bez učinka.

Alexander Soderlund (6) - Baš svaki njegov skok bio je opasnost za zadnju liniju Dinama. Fizički moćan i dominantan, odlično se gradio, opasan i po Livakovića. Zadavao velike probleme Periću i Dilaveru, a poslije većine skokova lopta je stizala do njegovih suigrača.

Samuel Adegbenro (6,5) - Vjerojatno daleko najbolji i najopasniji igrač na terenu. Vrlo prodoran i tehnički kvalitetan igrač koji bi vrlo brzo mogao završiti u boljem klubu. Cijelo vrijeme mučio Stojanovića, prijetio Livakoviću, ubacio s lijeve strane kod gola Rosenborga. Sve opasno događalo se oko njega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub