Obavijesti

Sport

Komentari 164

Klopp bahato odbio Kovačevu ruku, bez golova na Anfieldu!

Klopp bahato odbio Kovačevu ruku, bez golova na Anfieldu!
13

Liverpool i Bayern remizirali su u prvoj utakmici osmine finala bez golova na Anfieldu (0-0). U utakmici prepunoj tempa dominirao je Liverpool, ali svoju dominaciju nisu kapitalizirali golom

VIDEO

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Liverpool Bayern su na Anfieldu odigrali bez golova, a identičnim rezultatom završio je i susret između Lyona Barcelone.

Bile su to zanimljive utakmice visokog ritma, s dosta prilika na obje strane, ali nažalost i bez golova. Uzvratni susreti su 13. ožujka u Münchenu i Barceloni.

Liverpool je igrao bez suspendiranog Virgila van Dijka, a uoči utakmice ipak je otpao i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji ima problema s ozljedom zadnje lože. Niko Kovač kod gostiju nije mogao računati na ozlijeđene Robbena, Tolissoa i Goretzkae, Boateng nije nastupio zbog bolesti, a Muller zbog suspenzije.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 13. minuti. Gnabry je ubacio s desnog krila, a Matip je loše reagirao napucavši loptu u svog vratara. Tri minute kasnije vratara Alissona Beckera mogao je ugroziti i James Rodriguez, ali je Kolumbijac loše pucao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domaćin je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 24. minuti kada je Alexander-Arnold prebacio loptu na drugu stativu do Salaha koji je pucao pored gola. U 33. minuti vidjeli smo i najbolju priliku u prvom dijelu. Nakon što je Keita pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila do Manea, koji je sa sedam metara promašio cijeli gol.  

U 59. minuti opasno je zaprijetio Gnabry opalivši s više od 20 metara, ali je pucao preko gola. Najbolju priliku u nastavku Liverpool je imao u 85. minuti kada je Mane u padu pucao glavom, a Neuer odbio u korner.

Kraj utakmice obilježen je s puno tenzija. Niko Kovač je prišao čestitati Jurgenu Kloppu na dobroj igri, ali mu je Nijemac očito nešto zamjerio pa je odbio njegovu ruku, a došlo je i do svađe.

Liverpool - Bayern 0-0

90' Kraj na Anfieldu. U ttakmici prepunoj utakmica i prilika Liverpool svoju dominaciju nije uspio okruniti golom.

90' - Izlazi Serge Gnabry, a umjesto njega ulazi Rafinha koji će u drugoj utakmici imati značajnu minutažu jer nema Kimmicha zbog akumuliranih žutih kartona.

84' - Možda i najopasnija prilika u drugom poluvremenu! Prekrasno je ubacio Trent Alexander-Arnold, Sadio Mane je glavom zahvatio tu nisku loptu i pucao neugodno, ali Manuel Neuer je spreman na to.

83' - Pucao je sada i Joel Matip, također dosta neprecizno.

80' - Duga lopta na Origija lako je otklonjena, a na odbijenu loptu dolazi Alexander-Arnold koji gađa glinene golubove. Kovač reagira uvođenjem Francka Riberyja. Izašao je Kingsley Coman.

79' - Nova opasnost za Kovačevu momčad. Andy Robertson je lijepo prošao po lijevoj strani, tukao je snažno, ali tu je sveprisutni Kimmich.

76' - Izašao je i Roberto Firmino koji nije imao svoj dan, a u igri je Belgijac Divock Origi.

75' - James je odigrao krasnu dijagonalu na Sergea Gnabryja, ovaj u stilu Robbena ušao u šesnaest metara i opalio lijevom nogom, ali pogodio je samo lim stadiona. Odmah reagira Jurgen Klopp i uvodi Jamesa Milnera umjesto Nabyja Keite koji je nakon dugo vremena odigrao pravu utakmicu.

73' - Krasna minijatura Mohameda Salaha koji je prošao Alabu i Sulea, ali u zadnji tren zasmetao mu je vlastiti suigrač Gini Wijnaldum. Ljuti se Klopp...

68' - Jurnuo je Liverpool po gol koji bi im značio prednost u uzvratu u Münchenu. Mane, Salah i Firmino rade snažan pritisak na zadnju liniju Bayerna, ali golova i dalje nema.

58' - Mladi Nijemac Serge Gnabry povukao je loptu malo prema sredini, s 20-ak metara odapeo je prema golu Alissona, ali njegova bomba otišla je malo preko gola.

55' - Žuti karton za kapetana Liverpoola Jordana Hendersona. Pobjegao mu je Javi Martinez, a Henderson ga ruši rukama.

54' - Što je sada promašio Firmino! Naby Keita je loptom u prostor rastvorio obranu Bayerna, Firmino je izbio sam pred Neuera, ali se ni od kuda stvorio Sule i uklizavanjem otklonio opasnost. U nastavku akcije spetljao se Salah i prilika je otišla u nepovrat.

52' - Opasan je i Bayern. Mladi Coman je dugo vagao Wijnalduma na desnoj strani, prošao ga poput brzog vlaka pa ubacio u peterac gdje je Lewandowski pucao ravno u blok.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Anfieldu.

45' - Bayern je na konopcima i sada ga je spasio zvižduk suca Rocchija. Kombinirali su 'redsi' po desnoj strani, lopta je u petercu došla do Roberta Firmina koji je špicom 'liznuo' loptu, ali ona odlazi malo pored gola. Kraj prvog poluvremena, 0-0 na Anfieldu.

44' - Opasna situacija pred golom Bayerna. Sadio Mane je dugo vukao loptu, odigrao je za Keitu koji gura za Salaha, ovaj odmah za Roberta Firmina koji je probao zavrnuti jednu 'kiflu' u peterac Bavaraca, ali čisti to netko iz obrane Nijemaca.

40' - Još jedna predivna akcija Liverpoola. Mo Salah petom je odigrao za Keitu koji ubacuje za Fabinha, a ovaj s pet metara, gotovo neometan, loptu šalje pokraj gola.

36' - Po lijevoj strani je prošao Serge Gnabry, puca prizemno, a Alisson za svaki slučaj loptu odbija u korner.

33' - Što je sada promašio Sadio Mane! Munjevitu akciju odigrao je Liverpool, Salah je ostavio loptu za Keitu koji tuče u blok, lopta se odbija Maneu na pet metara od gola, a on nečuvan loptu šalje pored gola...

29' - Poludio je Niko Kovač na talijanskog suca Rocchija jer je, prema njemu, propustio dosuditi jedan aut za momčad Bayerna. Iskusni talijanski sudac situaciju je odmah primirio. Ima dosta tenzija na Anfieldu večeras, svi žele četvrtfinale Lige prvaka...

23' - Kakva prilika za Liverpool! Iz slobodnog udarca ubacio je Arnold, loptu za kratko odbija Sule, a ona opet dolazi do mladog Engleza koji je ubacuje na glavu Egipćanina Salaha, ali lopta odlazi za malo pored gola. Ostaje 0-0.

16' - Redaju se prilike kao na traci. Katastrofalno je opet pogriješio Joel Matip, loptu oduzima Bayern, do nje dolazi Francuz Coman koji je tukao jako, ali samo u vanjski dio mreže. Što se događa s Matipom?!

15' - Opet se brzo raširio Liverpool za kontru. Krasno je Keita odigrao za Manea koji se sjurio prema golu pa prizemnim, ali nepreciznim udarcem pucao pored gola.

12' - U minuti dvije velike prilike! Prvo je Mo Salah dalekometnim udarcem zagrijao Manuela Neuera, a na drugoj strani je Serge Gnabry ubacio oštru loptu u pet metara koji je Joel Matip neoprezno napucao u Alissona koji to jedva zaustavlja.

10' - Evo prve opasnije situacije pred golom Liverpoola. Statično je Robertson pratio Gnabryja koji je ubacio jedan 'balon' u peterac 'redsa', a Matip nepotrebno glavom izbija loptu ispred Alissona. Umalo je to Bayern kaznio.

4' - Pritisak Liverpoola umalo je urodio plodom. Sadio Mane pritisnuo je Manuela Neuera koji je nesigurno ispucao i pogodio Senegalca, ali lopta odlazi u gol-aut.

3' - Liverpool je počeo dosta poletno i rastrčano. Kloppova momčad odlučila se za visoki presing na zadnju liniju Bayerna.

1' - Počela je utakmica Liverpoola i Bayerna na Anfieldu.

Sastavi:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita, Salah, Mane, Firmino

Trener: Jurgen Klopp

Bayern: Neuer - Kimmich, Sule, Hummels, Alaba - Alcantara, Martinez, James - Gnabry, Coman, Lewandowski

Trener: Niko Kovač

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u