Obavijesti

Sport

Komentari 47

Livi: Ne znamo za strah, nismo popili pivo za pobjedu u Trnavi

Livi: Ne znamo za strah, nismo popili pivo za pobjedu u Trnavi
1

Dominik Livaković (24) siguran je na golu Dinama, ali i Hrvatske. Otkad je preuzeo reprezentativnu jedinicu ostavlja odličan dojam, a smatra da će tako ostati i nakon utakmice u Bakuu

VIDEO

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak u 18 sati igra važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Azerbajdžana u Bakuu, a tamo odlazi na krilima dobre igre i velike pobjede protiv Slovačke u Trnavi (4-0). Dominik Livaković (24) imao je reprezentativni 'clean sheet', ali kako kaže, vremena za slavlje nije bilo.

Kako ste proveli večer poslije pobjede u Slovačkoj? Kada pak uspjeli zaspati?

- Uvijek je teško zaspati nakon ovakvih utakmica. Vrtite kadrove u glavi, razmišljate o svemu... Malo smo pričali o dojmovima i onda se povukli u svoje sobe. Pred nama je još jedna bitna utakmica da ovaj ciklus završimo kako treba.

Jeste li u ikakvim snovima očekivali da će Hrvatska na tako važnom gostovanju odigrati jednu od najboljih utakmica u posljednjih 10-ak godina?

- Ne mogu reći da sam iznenađen jer se od doprvaka svijeta i očekuju ovakve predstave. Možda je više javnost bila iznenađena jer su nas ispratili s određenom dozom sumnji na gostovanje u Slovačku. Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu, u visokom ritmu od prve do zadnje minute i pokazali da smo moćni. Međutim, ovo neće puno vrijediti ako u Azerbajdžanu ne ponovimo slično.

Jeste li se tijekom utakmice pribojavali da Slovaci ne kazne naše brojne promašaje?

- Nisam. Odmah se vidjelo da smo izuzetno motivirani i da je pitanje trenutka kada će lopta u mrežu. Baš smo svi skupa imali osjećaj da smo dobri i da nam pobjeda ne može izmaknuti što se na kraju pokazalo točnim.

Kako su igrači proslavili tu pobjedu? Je li vam izbornik dopustio koju pivu ili čašu vina?

- Naravno da smo bili sretni, ali dovoljno smo profesionalni da znamo kako je za tri dana nova utakmica u kojoj je ulog tri boda. To nam nije dozvolilo pretjerano opuštanje.

Koliko je ovakva pobjeda podigla samopouzdanje u svlačionici prije Azerbajdžana?

- Dala nam je dodatnu dozu samopouzdanja, ali više mi je drago što je izbrisala neke upitnike koji su se pojavili u javnosti. Ali, tako je to kod nas. Jedna dobra utakmica te lansira u nebo, jedan loš rezultat te odmah spusti. Čim prije naviknemo živjeti s tim pritiskom, to će biti bolje za sve nas.

Trnava: Slavlje reprezentativaca nakon što su pobijedili Slovačku 4:0

U Bakuu vas čeka bivši trener Nikola Jurčević? Kakva imate sjećanja na njega?

- Nismo dugo surađivali, ali jasno da je riječ o vrhunskom stručnjaku koji je dugo vremena bio član stožera reprezentacije te s Bilićem vodio klubove u jakim ligama. To su sjajne reference. Uostalom, ne bi bio izbornik neke zemlje da nema kvalitetu.

Hrvatska je jednom u povijesti igrala u Azerbajdžanu, tada ih je vodio Robert Prosinečki, i bilo je neriješeno? Plaši li se novog kiksa u Bakuu?

- Ne plašim se ničega. Mi smo Hrvatska, druga reprezentacija svijeta i ne pada mi napamet bojati se bilo koga. Respektiramo protivnika koji se sigurno želi dokazati, ali strah je nepoznat pojam u našim redovima. Idemo po nova tri boda pa da u Splitu riješimo pitanje prolaska na Euro u utakmici s Mađarskom.

Hrvatska se u prvoj utakmici jako namučila s Azerbajdžanom, je li vam i to dobra opomena prije ove utakmice?

- Mislim da je to dobro upozorenje, ali teško mi je pričati o nekakvoj opomeni, još manje o strahu. Idemo probati ponoviti utakmicu iz Trnave a tada sve ovisi ionako o nama samima - završio je Livaković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe