Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ljeto supertalenata: Oni su nove nade hrvatskog sporta

Ljeto supertalenata: Oni su nove nade hrvatskog sporta
4

PET ZVJEZDICA: Košarkaš Dragan Bender (16), nogometaši Nikola Vlašić (16) i Marko Rog (19), tenisač Borna Ćorić (17) i taekwondoašica Kristina Čerina (14)

VIDEO

Košarkaš Dragan Bender (16), nogometaši Nikola Vlašić (16) i Marko Rog (19), tenisač Borna Ćorić (17) i taekwondoašica Kristina Čerina (14) ovog su ljeta pokazali da se za budućnost hrvatskog sporta ne treba brinuti.

Bender se vratio iz Turske s broncom s juniorskog EP-a i kao član najbolje petorke turnira, a titula najkorisnijeg igrača izmakla mu je samo zato što je Fiba obično daje igraču momčadi prvaka. Iduće sezone ide u Maccabi.

- Očekujem da ću igrati za drugu momčad u drugoj ligi, radom izboriti prvu momčad, stasati u Euroligi pa ići u NBA - kaže 16-godišnjak, koji je dominirao u konkurenciji dvije godine starijih igrača.

Široj javnosti u posljednjih su se mjesec dana predstavili Vlašić i Rog, koji su prošle sezone igrali u kadetima, odnosno trećoj ligi, te odmah postali ponajbolji igrači Hajduka i Splita. Nikola Vlašić ekspresno je izašao iz sjene slavne sestre Blanke. Rog je do jučer pomagao na obiteljskom gospodarstvu uzgajati kupus, a danas zabija na europskim utakmicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ćorić je u Umagu ostvario prve dvije ATP pobjede, a 14-godišnje Kristina Čerina i Ana Taslak sa SP-a su se vratile sa zlatom i broncom.

Čvrsto na zemlji, a juriša na vrh

Prije nekoliko mjeseci Borna Ćorić je oduševio pobjedom u Davis Cupu, a 21. srpnja u Umagu dobio je prvi meč na ATP turniru svladavši Francuza Rogera-Vasselina, zatim i Zeballosa za prvi četvrtfinale u karijeri. A dečko je toliko skroman da mu je bitno samo ne razočarati publiku.

Bender podsjeća na idola Kukoča

Ljubitelji košarke o mladom Benderu već dugo govore u superlativima, ali tek mu je netom završeni EP selekcija do 18 godina donio slavu. Idol mu je Toni Kukoč, na kojeg podsjeća i igrom i stasom. Predodređen je za velike domete.

Loza Vlašićevih ne posustaje

Do utakmice u Irskoj protiv Dundalka 17. srpnja Nikola je bio tek mlađi brat Blanke Vlašić. Tog je dana postao najmlađi Hajdukov debitant u Europi te najmlađi strijelac kluba u europskim utakmicama.

Iz treće lige do europske slave

Marko Rog (19) do početka ove sezone igrao je u Varaždinu. U debiju za Split protiv Mike 9. srpnja je asistirao, a već u idućoj utakmici protiv Hapoela i zabio prvi gol.

Nema brige za naš taekwondo

Kristina Čerina je 27. srpnja na kadetskom SP-u zlato osvojila superiorno, pet borbi riješila je prije isteka vremena, samo je u polufinalu protivnicu dobila na bodove. Ana Taslak je brončana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub