Obavijesti

Sport

Komentari 56

Ljubičić zgrožen: Barça nije fer, HNS bi morao zaštititi kockice!

Ljubičić zgrožen: Barça nije fer, HNS bi morao zaštititi kockice!
1

Bili smo drugi na svijetu, a sad netko uzima naš dres. Kvadrati su Hrvati, nema odstupanja, kaže hrvatski dizajner Boris Ljubičić o najavi da će Barcelona nositi dres po uzoru na "vatrene"

VIDEO

Dres koji je proteklog ljeta cijeli svijet vidio kako slavi srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu dobio je kopiju. I to ne bilo kakvu, nosit će ga - Barcelona?!

Sve je, doduše, još neslužbeno, no internetom su počele kružiti fotografije dresa koji se već počeo tiskati i koji bi trebao biti novi domaći dres katalonskog velikana za sljedeću sezonu. Crveni i plavi kvadratići, gotovo iste veličine kao i oni na dresu “vatrenih”.

- Slučajno ili ne, to nije korektno. Naš bi dres i taj koncept trebao biti pod zaštitom pa nitko ne bi smio raditi tako nešto. Kvadrate je cijeli svijet vidio na Svjetskom prvenstvu, a vidio je i Modrića koji je osvojio sve što se moglo osvojiti. Naravno da to onda više nije bezazleno i da zapravo svi upiru oči u nas i žele od nas nešto uzeti, kopirati i slično - kaže nam poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

Prvi put u 120-godišnjoj povijesti slavnog kluba s Camp Noua dres bi trebao biti bez plavih i crvenih pruga. Dobavljač opreme Barcelone i hrvatske reprezentacije je isti, američki Nike, ali zbog toga, tvrdi Ljubičić, svejedno ne bi smio raditi ovakve stvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

- U problemima je ako radi nešto što je već radio za nekoga pa to tobože ponavlja. Iako smo mala zemlja po broju stanovnika, nogometna smo velesila i ne može to tako ići. Baš predsjednica organizira projekt brendiranja Hrvatske, pa ti su kvadrati naš osnovni brend i ne možemo dopustiti da to netko povlači kako želi. Nikako - odlučan je Ljubičić i savjetuje Hrvatski nogometni savez:

- Morao bi intervenirati i upozoriti Barcelonu. Ako odbiju, treba ići na sud! Savez bi to morao međunarodno zaštititi kao svoj brend.

Krovna kuća hrvatskog nogometa nema običaj komentirati neslužbene informacije, kakva je ova, pa tako neće ni ovaj put. No postane li predloženi dres i službeni za Messija, Suáreza, Rakitića i društvo, to bi se moglo pokazati pogubnim za Hrvatsku, smatra naš dizajner.

Novi dres Barcelone već je u prodaji, a Nike i klub samo šute
Novi dres Barcelone već je u prodaji, a Nike i klub samo šute

- Barcelonin bi dres dobro krenuo s prodajom, kupovali bi ga čak i naši, što mi se ne sviđa. Barcelona je poznat klub i onda bi to prisvojila, a to ne smijemo dopustiti. Da su to radili sa španjolskim ili katalonskim elementima, ne bih imao ništa protiv. Ali ovo je naše - kaže.

- Osvojili smo drugo mjesto na svijetu, bili smo poznati i kad nismo nešto osvajali, a sad odjedanput netko uzima naš dres pa kaže: "Ma što, kvadrati, pa to možemo i mi". Kvadrati su Hrvati, nema odstupanja. Kad imate originalni dizajn, boje nisu važne - kaže Ljubičić.

Do službenog predstavljanja dresa ostalo je još oko pola godine i bit će zanimljivo vidjeti hoće li doista Barcelona postati nova Hrvatska, barem kad su dresovi u pitanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...