Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljutiti Izraelci: Mohamed može igrati samo ako promijeni ime!

None Foto: YouTube, Facebook

Navijači Beitara iz Jeruzalema ne dopuštaju pripadnicima muslimanske vjere da nastupe za njihov klub. Kad su saznali da je Ali Mohamed iz Nigera kršćanin, odlučili su: mora promijeniti ime

Ne trebate biti prevelik povijesni stručnjak da biste znali da Izraelci i muslimani nisu u dobrim odnosima. Oružani sukobi koji se desetljećima odvijaju na tom dijelu Bliskog istoka prelili su se i na sport, a slučaj jeruzalemskog kluba Beitara samo je jedan u nizu onih koji su povezani s netrpeljivošću.

Nigerac Ali Mohamed (23), član Maccabija iz Netanye, trebao je prijeći u Beitar. No njegovi navijači ne dopuštaju da za njih igraju Arapi i drugi muslimani i nastao je problem.

Ali Mohamed, kako se ne bi moglo zaključiti prema njegovu imenu, nije musliman, nego kršćanin. Kad su Beitarovi navijači to saznali, dopustili su da potpiše za njihov klub, pod jednim uvjetom. Mora promijeniti ime!

"Nikad se na našem stadionu neće čuti ime Mohamed", odlučni su pristalice Beitara.

Nogometaš je u međuvremenu primio prijetnje smrću pa je teško vjerovati da će potpisati za Beitar, koji je prije godinu dana imenu dodao sufiks Trump, u znak zahvale američkom predsjedniku Donaldu Trumpu za priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.

"Ispisao je povijest. Sedamdeset godina Jeruzalem je čekao međunarodno priznanje, dok predsjednik Donald Trump nije hrabrim potezom prepoznao Jeruzalem kao vječni glavni grad Izraela. Pokazao je veliku ljubav prema izraelskom narodu i glavnom gradu te dao Jeruzalemu njegov zakoniti status", priopćili su iz kluba.

Komentari (41)
  • Zna se tko su najveci rasisti i tko potice svijet na mrznju. Hitler je gospodin za ove.

    11. 6. 2019,   20:32
  • Zlo ,,jedno veliko zlo od N----A

    11. 6. 2019,   20:39
  • Interesantno, narod koji bi trebao ponešto znati o rasizmu, segregaciji i mržnji prema drugome samo zato što je drugačiji to isto radi drugima, i tako već dosta dugo, a oni nas i dalje uporno podsjećaju na vlastitu patnju i bol svakog dana, mjeseca, godine i na račun toga već godinama im se gleda kroz prste... Da se razumijemo, apsolutno ništa protiv Židova/Izraela nemam ali ako traže empatiju i poštovanje drugih onda je moraju biti spremni i dati.

    11. 6. 2019,   22:10