Obavijesti

Sport

Komentari 6

Lokomotiva kreće u borbu za Kup: Hajduk utakmica karijere!

Lokomotiva kreće u borbu za Kup: Hajduk utakmica karijere!
1

A pred nama je nevjerojatno važna utakmica, dvoboj koji nam svima može usmjeriti karijeru. Vjerujem da možemo ponoviti dobru utakmicu, fizički smo na dobrom nivou, rekao je trener Lokosa Goran Tomić

VIDEO

Lokomotiva je spremna za polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Tako bar tvrdi Goran Tomić čija je će momčad u utorak od 17.30 (HNTV) u Kranjčevićevoj ulici dočekati Hajduk.

Lokosi utakmica sezone? Takva je baš svaka otkako sam došao
Lokosi utakmica sezone? Takva je baš svaka otkako sam došao

Zagrepčani su u posljednjem prvenstvenom ogledu razbili (4:1) Dinamo, a sada dobru formu žele prezentirati protiv još jednog hrvatskog velikana.

- Nismo imali puno vremena za proslavu velike pobjede nad Dinamom, pred nama je sada utakmica sezone. To sam najavljivao i po svom dolasku u Lokomotivu, a moram se zahvaliti treneru Mariju Tokiću koji je ovu momčad doveo do polufinala Kupa. Moj je je cilj odvesti Lokomotivu do samoga kraja - rekao je Goran Tomić, pa nastavio:

- Pred nama je jako bitna utakmica, Hajduk je u jako dobroj formi, ali uvjerenja sam da je ovo 50-50. I da u Kranjčevićevoj imamo izgleda za plasman u finale. Stanje u momčadi je fantastično, među nama vlada pozitivna energija i sigurno imamo šanse za uspješan rezultat.

Kako vam izgleda ovaj novi Hajduk bez Ercega i Ohandze, dva najbolja strijelca momčadi?

- Hajduk je bez njih drukčiji. Ante Erceg radio je veliku razliku na krilnim pozicijama, bio i opasan strijelac, no uvjerenja sam kako je Franck Ohandza bijelima najviše značio. I Splićani su sada drugačiji nego krajem prvog dijela sezone. No, na Poljudu su uložili velika sredstva, žele osvojiti Kup i biti što bliže Dinamu u borbi za naslov prvaka. Ipak, u jednoj utakmici sve je moguće.

Koliko će se ova utakmica razlikovati od one protiv Dinama?

- Uh, bit će to puno drugačiji dvoboj, a puno će toga ovisiti i o stanju terena. Maksimirski je travnjak bio u vrhunskom izdanju, za Kranjčevićevu ne znam u kakvom je stanju. No, odlučit će - detalji. Tko bude koncentriraniji, tko bude mirniji u završnici.

Zdravstveno stanje?

- Mi nemamo toliko širok kada u rotaciji, a vratit će nam se neki igrači koji su preskočili Dinamo zbog žutih kartona. Šunjić? On nam se ozlijedio na zadnjem treningu prije Dinama, to mi zadaje glavobolje. Jako nam je bitan igrač, pa ćemo procijeniti je li spreman za tako važnu utakmicu.

Plašite li se da vaši mladići poslije Dinama neće "poletjeti"?

- Vidjet ćemo, na meni je da ih smirim. Već po povratku s Maksimira upozoravao sam igrače kako moramo zaboraviti Dinamo, život ide dalje. A pred nama je nevjerojatno važna utakmica, dvoboj koji nam svima može usmjeriti karijeru. Vjerujem da možemo ponoviti dobru utakmicu, fizički smo na dobrom nivou, samo moramo opet imati pravi pristup. Pa da ćemo u kratkom periodu i protiv trećeg našeg velikana odigrati pravu utakmicu.

Je li po vama bolja opcija da se polufinale Kupa igra na jednu ili kao do sada na dvije utakmice?

- Nisam o tome razmišljao, ali dva su mi dvoboja nekako poštenija. U jednoj je utakmici sve moguće, u dvije se uvijek jasnije vidi tko je bolji. Ali, pravila su jasna.

Poznajete li trenera Hajduka Željka Kopića?

- Mi smo vršnjaci, naravno da se znamo. Čim ste trener Hajduka vi ste - pod pritiskom i od vas su očekivanja velika. Hajduk živi od titula, a kada ih nema, svi su nervozni. Tako da mislim kako je puno veći pritisak ipak na Hajduku - završio je Tomić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani