Obavijesti

Sport

Komentari 56

"Lokosi" na F&M pogon: Fiolić i Marić srušili Fince u Zagrebu!

"Lokosi" na F&M pogon: Fiolić i Marić srušili Fince u Zagrebu!
16

Lokomotiva je pobijedila finski Rovaniemen Palloseura 3-0 u Kranjčevićevoj ulici golovima Fiolića i Marića (2). "Lokosi" su izborili povijesno treće pretkolo Europske lige

VIDEO

Lokomotiva je u trećem pretkolu Europske lige! "Lokosi" su pobijedili finski RoPS 3-0 golovima Ivana Fiolića i Mirka Marića (zabio je dva gola) te s ukupnih 4-1 izborila utakmicu protiv ukrajinske Vorskle iz Poltave.

Rovaniemen Palloseura ili skraćeno RoPS jednostavno nije mogao parirati talentiranim igračima Lokomotive koji su nametnuli svoj tempo od prve minute.

Mogli su "lokosi" riješiti sve i puno ranije. Grezda je pobjegao obrani gostiju u 21. minuti, Pirinen ga ruši, a gruzijski sudac zanimljivog prezimena, Giorgi Kruašvili, pokazuje na bijelu točku. Sreća da nije Kroašvili, gosti bi imali podlogu za žalbu jer penal je ionako bio dvojben. Loptu je na bijelu točku namjestio Prenga. I promašio.

Točnije, sjajno mu je obranio Reguero koji ga je pročitao.

No tek tada su počele nevolje za goste. Pirinen je u desetak minuta sakupio dva žuta kartona i "lokosi" su imali igrača više. Ivan Fiolić pogodio je minutu prije kraja na ubačaj Bartoleca i Lokomotiva je s 1-0 otišla na odmor.

Samo četiri minute nastavka i "lokosi" su imali 2-0. Gosti gube loptu na sredini, Bartolec silovito ide naprijed i puca, golman RoPSa brani, no lopta se odbija na nogu Marića koji bez većih problema šalje loptu iza gostujućeg golmana.

Hrvatska snaga - Europska kvaliteta

Lokomotivin F&M vodio je "lokose" prema povijesnoj pobjedi i prolasku u treće pretkolo.

Zagrebačka momčad bez većih problema privela je utakmicu kraju, a kao potvrdu prolaska Mirko Marić zabio je svoj drugi gol na utakmici sedam minuta prije kraja, nakon što je pobjegao gostujućoj obrani i "zavaljao" golmana te zabio u praznu mrežu.

Zanimljiv kadar snimio je Pixsellov fotograf. Na travnjaku su se za loptu borili igrači Lokomotive i RoPS-a, a u pozadini je na reklamnom panou stajalo:

- Hrvatska snaga, Europska kvaliteta.

Lokomotivi prijeti bivši hajdukovac

Lokomotiva će u trećem pretkolu Europske lige igrati protiv ukrajinske Vorskle iz Poltave. 

Momčad prema Transfermarktu vrijedi 12,6 milijuna eura, a u njoj igra bivši hajdukovac Mladen Bartulović, koji je između 2004. i 2006. godine odigrao 44 utakmice za splitski klub.

Vorskla je prošlu sezonu završila na petom mjestu u ukrajinskoj ligi. Dobili su Šahtar u gostima u kupu 2-1, ali su prvu utakmicu protiv Srne i Eduarda izgubili kod kuće 4-0. Doma su sa Šahtarom izvukli 2-2 u prvenstvu, a Dinamo Kijev ih je dobio u obje utakmice u ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica