Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ludi kapetan Rusije: Roman Širokov pio 60 dana zaredom

Ludi kapetan Rusije: Roman Širokov pio 60 dana zaredom
1

ZA KAZNU U VOJSKU Zbog pijančevanja sam za kaznu poslan na odsluženje vojnog roka. Kopao sam rovove, polagao kablove i bojio zidove vojarne, kaže Širokov

VIDEO

Među 10 najvećih nogometaša pijanaca svih vremena u gotovo svim izborima su Artem Milevski (30), bivši igrač Hajduka i Splita te miljenik ugostitelja u gradu podno Marjana, te Roman Širokov (34), kapetan ruske reprezentacije i veznjak moskovskog Spartaka.

- Votka i viski gotovo su me stajali života. Godine 2002. shvatio sam da imam problem s alkoholom i da moram nešto promijeniti ako ne želim umrijeti mlad - prisjetio se Širokov.

Njegovi problemi započeli su nakon što ga je CSKA posudio u Torpedo Zil.

“Dva sam mjeseca lutao zemljom i pio viski i votku. Piće me umalo stajalo života” - Širokov je s 21 godinom najčešće bio za šankom

- Bio sam razočaran. Došao mi je prijatelj u posjet i otišli smo na piće. Vratio sam se u klub dva mjeseca kasnije. Pili smo votku i viski, lutali smo zemljom, svašta smo radili, pola toga se i ne sjećam - rekao je Širokov, kojega je mama nagovorila da napiše pismo isprike.

Širokov je bez oca ostao kad je imao 14 godina pa je majka radila dvostruke smjene kako bi njezin sin imao sve za trening.

- Nije joj bilo jasno što se sa mnom događa. Stalno je plakala i psovala, a imala je grub vokabular. Napisao sam pismo, ali nije me spasilo. CSKA me je poslao na služenje vojnog roka zbog 60 dana pijančevanja. Nevjerojatno, ali tek sam pišući pismo shvatio da sam dva mjeseca bio pijan - prisjetio se Širokov, koji se u vojsci učio čeličnoj disciplini.

- Život u vojsci je jako težak. Bojio sam zidove vojarne u crveno i crno. Morao sam kopati rovove i polagati električne kablove. Živjeli smo u nekim trošnim barakama i svaki dan sam se dizao u šest sati ujutro - rekao je Širokov.

Kad je odslužio vojsku, vratio se u CSKA, no tamo ga više nisu željeli. Širokov je odustao od nogometa.

- Upisao sam pravo i završio ga, no u nogomet me je vratio prvi trener. Vodio je tad trećeligaša, a ja sam pristao doći - istaknuo je Roman, koji se preko niželigaša probio do Rubina i Zenita, a s 27 godina debitirao je i za reprezentaciju, u kojoj je danas kapetan.

- Više ne pijem i spasio sam se - kaže Širokov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba