Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ludi transferi u HNL-u zadnjeg dana: Neki prošli mimo radara

Ludi transferi u HNL-u zadnjeg dana: Neki prošli mimo radara
1

Gotov je prijelazni rok u Hrvatskoj. Zadnjeg dana hrvatski su prvoligaši bili jako aktivni, stigla su neka velika imena poput Bradarića i Andrijaševića, a neki su igrači prošli mimo radara, a napravili su zapažene transfere

VIDEO

Hrvatski su klubovi, kao i obično, bili jako aktivni u prijelaznim rokovima. Primorani su naši prvoligaši, čak i oni najbolji, prodavati igrače pa ne treba čuditi velika fluktuacija nogometaša. 

Dinamo je, očekivano, bio najrastrošniji. Čak pet milijuna eura potrošili su "modri". Doveli su Luku Ivanušeca (20) iz Lokomotive za tri milijuna eura, a u zadnjim trenucima prijelaznog roka došao je Sandro Kulenović (19) iz Legije.

Nenad Bjelica doveo je i dva iskusna beka bez odštete. Ivo Pinto (29) došao je iz Norwicha, a François Moubandje (29) iz Toulousea. Također, prvoj momčadi priključen je Dinko Horkaš koji se za minutažu bori s Dominikom Livakovićem i Danijelom Zagorcem. 

Dinamo je najviše i zaradio, oko 10,5 milijuna eura. Na transferu Ivana Šunjića (22) uzeli su osam milijuna eura, a upravo je taj transfer najveći izlazni u HNL-u ovog ljeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prodavao je i Hajduk, ali okosnica momčadi ostala je ista. Domagoj Bradarić (19) nije mogao odoljeti zovu Lillea s kojim ove godine igra Ligu prvaka. Mladi lijevi bek otišao je za 6,5 milijuna eura.

Riješio se Hajduk i balasta u momčadi. Franko Kovačević otišao je u Rudeš pa u drugu momčad Hoffenheima za 300.000 eura, Borja je za simboličnih 50 tisuća eura pušten u Gijón, a ugovori su istekli Fomitschowu, Tudoru i Ivanovskom. Adam Gyurcso nikako se nije uklopio u viziju trenera Damira Burića pa je poslan na posudbu u Puškaš Akademiju. Također, posudba je prekinuta Anti Palaversi kojega je City odmah poslao na posudbu u belgijski Oostende.

Bilo je u HNL-u još zanimljivih transfera, a za vas smo odlučili izdvojiti Top 10 najzanimljivijih ulaznih.

Top 10 najzanimljivijih ulaznih HNL transfera

  • David Čolina - Za 700.000 eura preselio je mladi hrvatski reprezentativac iz Monaca u Hajduk. Vabio ga je Hajduk i prošlo ljeto, ali tada je Čolina iz Dinama otišao u Francusku. Ipak, tamo nije išlo kako je očekivao, uglavnom je nastupao za rezerve Monaca i trebao mu je seniorski iskorak. Splićani su se opet javili i za sitne novce doveli potencijalno najboljeg lijevog beka te generacije u Europi.
  • François Moubandje - Došao je iskusni švicarski reprezentativac iz Toulousea u Dinamo po isteku ugovora. "Modri" su ga htjeli još početkom ljeta, ali Švicarac porijeklom iz Kameruna dugo je vagao ponude. Navodno su ga zvali Celta i Atletico, ali negdje je zapelo pa je ipak došao u Maksimir. Još se nije izborio za prvu postavu pored Marina Leovca, ali priča se da na treninzima jako dobro radi i uskoro bi mogao uhvatiti željenu formu. U Ligue 1 ima 134 utakmice.
Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje
  • Franko Andrijašević - Baš je pogriješio ovaj ofenzivni veznjak odlaskom u Gent 2017. za 4,25 milijuna eura. Tamo se nije naigrao, bio je prošle polusezone i na posudbi u Waasland-Beverenu, a u ponedjeljak je u smiraju prijelaznog roka ponovno došao u Rijeku, ali sada na posudbu. 
  • Antonio Mance - Nakon loše polusezone u Nantesu, vratio se u Trenčin. Ipak, tražio je iskorak, a tu je uskočio Osijek koji ga je otkupio za 1,3 milijuna eura i tako oborio klupski rekord za najveći ulazni transfer. Mance s Mirkom Marićem tvori čuveni M&M duo u vrhu napada, ali još se nije u potpunosti prilagodio na momčad. 
  • Merveil Ndockyt - Stigao je iz druge momčadi Getafea, ali to je igrač koji je zapravo već godinama na radaru Osijeka. Htjeli su ga u prvoligašu s Drave još prije dvije godine dok je igrao u albanskoj Tirani, ali ipak je otišao u Španjolsku. Igrao je i u drugoj momčadi Barcelone, a sada s velikim ambicijama dolazi u Osijek. Ima samo 169 centimetara, može igrati veznog ili krilo, a navijači su mu dali nadimak Mrle.
Osijek iz Getafea doveo igrača koji je igrao i za Barcelonu...
Osijek iz Getafea doveo igrača koji je igrao i za Barcelonu...
  • Luka Ivanušec - Bilo je dugo hoće-neće, ali je na kraju ipak došao u Dinamo. Bjelica ga je obasipao komplimentima još dok je igrao u Lokomotivi, glasovao za njega u izboru za najboljeg igrača HNL-a, a Ivanušec nije odmah pristao na transfer jer se bojao da neće imati potrebnu minutažu. Također, zahladili su odnosi na relaciji Dinamo-Lokomotiva, ali ipak su "modri" s tri milijuna eura slomili tvrde pregovarače s Kajzerice. Ivanušec je već protiv Hajduka debitirao i to od prve minute.
Zagreb: Lokomotiva i NK Istra 1961 sastali se u 26. kolu HT Prve lige
  • Jiloan Hamad - Bivši švedski reprezentativac kurdskog porijekla potpisao je Goricu. Radi se o bivšem igraču Hoffenheima čija je karijera bila prošarana ozljedama, ali klasa je neupitna. Stigao je iz korejskog Incheona, već je zabio prvi gol u HNL-u i ima puno motiva za dokazivanjem. Mogao bi zamijeniti Farouka Miyu koji je otišao u Konyaspor.
  • Samuel Eduok - Stigao je iz Turske s reputacijom rasnog strijelca. Igrao je tamo toplo-hladno, ali već je u prve tri utakmice u Hajduku pokazao o kakvom se igraču radi jer je 'sprašio' tri gola. Još mora podići razinu fizičke spreme i trebao bi uz Jaira i novopridošlog Bulosa nositi napad "bilih".
Split: u 3. kolu Hrvatski Telekom Prve lige sastali se Hajduk i Lokomotiva
  • Filip Bradarić - Vratio se kući iz Cagliarija. Nije se tamo naigrao, pao je u drugi plan dolascima Nandeza i Nainggolana, a u Hajduku bi uz Hamzu i Nejašmića trebao držati veznu liniju.
'Bradarić stiže, dovodimo i napadača, a Strinić ne dolazi'
'Bradarić stiže, dovodimo i  napadača, a Strinić ne dolazi'
  • Muzafer Ejupi - Mučio se s bolešću u Osijeku, propustio je gotovo cijelu prošlu sezonu i jednostavno tamo više nije mogao konkurirati za vrh napada. Vratio se na mjesto sreće, bez odštete otišao je u Slaven Belupo, ali još se traži.

Transferi zadnjeg dana prijelaznog roka

  • Sandro Kulenović - Za dva milijuna eura došao je u Dinamo iz Legije gdje se ovog ljeta izborio za status prvog napadača. Ipak, imao je veliku želju vratiti se kući, a sada će se za minutažu boriti s Petkovićem, Gavranovićem i Andrićem.
'Sve je završilo uz puno stresa, teži put je bio moja sudbina...'
'Sve je završilo uz puno stresa, teži put je bio moja sudbina...'
  • Toni Datković - Nekako je ovaj transfer prošao ispod radara. Lokomotivin stasiti branič, a po potrebi i lijevi bek otišao je na posudbu u Huescu koja igra u drugom razredu španjolskog nogometa. 
  • Sadegh Moharrami - Iranac je u Dinamu postao treći izbor nakon dolaska Pinta i ostanka Stojanovića. Ipak, nije dugo trebao čekati na novi angažman, javila se Lokomotiva koja ga je dovela u svoje redove. Tamo će mu konkurencija biti Fran Karačić, nesuđeni australski reprezentativac i jedan od kapetana momčadi s Kajzerice.
Belek: Prijateljska utakmica između GNK Dinamo i CSMS Politehnica IASI
  • Jerry Mbakogu - Nigerijac je neko vrijeme bio bez ugovora nakon isteka istog s Padovom. Potpisao je za Osijek, a sličan je profil igrača kao sunarodnjak mu Ezekiel Henty koji je prošle sezone igrao u prvoligašu s Drave. Pravi je veteran u Serie B, zabio je tamo 42 gola uz 27 asistencija u 152 utakmice.
  • Luka Hujber - Mladi bočni igrač postao je višak dolaskom Moharramija pa je otišao u Dinamo na posudbu. Trebao bi konkurirati za drugu momčad, a svakako se radi o velikom potencijalu koji se našao i u našoj momčadi otkrića HNL-a za prošlu sezonu.
  • Ivan Bulos - Stasiti (188 centimetara op.a.) visoki Peruanac ima dva nastupa za reprezentaciju, a u Hajduk je stigao iz tamošnjeg Municipala. Trebao bi Hajduku dati novu dimenziju u napadu.
Nova Miss HNL-a: S Bulosom u Hajduk stigla i vatrena Solange
Nova Miss HNL-a: S Bulosom u Hajduk stigla i vatrena Solange

Spomenuli smo ranije i transfere Andrijaševića i Bradarića koji su realizirani zadnjeg dana i koji su bili šlag na tortu ovog prijelaznog roka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića