Obavijesti

Sport

Komentari 50

'Luđak' je u nestvarnom filmu: Ponizit će se u ludom transferu

'Luđak' je u nestvarnom filmu: Ponizit će se u ludom transferu
3

LEONARDO BONUCCI (31) Sad zaboravite na transfer Ronalda u Juve jer Apenine trese nova senzacija. Potpis na nju stavlja vjerojatno i najveći luđak u nogometu i čovjek posebne psihe, sad već bivši Milanov kapetan

VIDEO

Tog vrućeg 21. srpnja 2017. Juventusovim navijačima prisjele su slike jednog od njihovih kapetana Leonarda Bonuccija u dresu AC Milana.

Gladniji nego ikad, bila je nabrijavajuća poruka Bonuccija navijačima novog mu kluba. Ljut na Juve, krenuo je svojim putem iz inata.

Omiljeni torinski vitez Leo, nekako je na silu, postao kapetan 'rossonera' i počeo davati izjave da želi s Milanom povesti neku novu, pobjedničku eru, preko Juventusovih leđa.

Serie A - Juventus vs AC Milan

U sekundu je od vjernog senatora postao obični izdajnik.

Točno 375 dana nakon tog, za Juveove navijače mučnog dana, Leonardo pognute glave stiže u Juventus u najluđoj transfer trampi u povijesti talijanskog nogometa kao sad već bivši vođa jednog od najlošijih Milana ikad.

Smogao je hrabrosti, pogazio svoj ego do kraja i podijelio navijače talijanskog prvaka kao nitko nikad.

I odmah vam je jasno da je riječ o specifičnom čovjeku nevjerojatne psihe. Ako baš hoćete - luđaku, možda trenutno i najvećem u svijetu nogometa.

Tukli ga u podrumu pa slavio gol protiv bivših

Kad pričamo o Bonucciju, prvo morate znati da vam je to onaj ludi tip koji je u najtežem periodu svoje karijere, dok se gradio kao nogometaš i čovjek, unajmio privatnog psihologa da ga zatvori u podrum, zaveže za stolicu i uz batine ga najžešće vrijeđa.

Tako je Leonardo od običnog mlakonje postao muškarčina koja je prije sedam godina stala ispred pištolja pljačkaša u jednoj trgovini kako bi zaštitio svoju ženu i djecu.

Usput, postao je i sjajan obrambeni igrač, poznat po izuzetnim razigravačkim sposobnostima.

U Juveu je, podsjetimo se i toga, Leonardo igrao sedam godina. A onda je, iz nekog svog revolta, kao kapetan Milana zabio Juventusu u Torinu i slavio gol. 

VIDEO

Za pristalice aktualnog prvaka Italije to je bio gnjusan čin, a vatru su potpaljivala saznanja kako se Bonucci uoči svog odlaska iz kluba posvađao s gotovo svima.

Od trenera Massimiliana Allegrija, tadašnjeg kapetana Gigija Buffona te ofenzivca Paula Dybale. Označen kao 'kancerogeno tkivo' morao je biti odstranjen. 

U godinu dana Leove vladavine Milanom Juventus je opet osvojio duplu krunu gdje je za Bonuccija posebno bolno bilo gledati razbijanje Milana u Rimu u finalu kupa 4-0.

Čak se i zakačio s našim Mandžom koji ga je ignorirao...

Ej, ja bih ipak doma...

Gledao je tamo iz prikrajka sa sjetom kako do jučer njegovi najbolji prijatelji feštaju dok je njegova realnost bila borba za igranje u Europskoj ligi, odnosno šestu poziciju Serie A.

Dolaskom Ronalda, pisali smo jučer, sve se okrenulo. Juve je sada top destinacija pa je i Lea 'zasvrbjelo'. Instantno su se pojavile priče kako je već u studenom 2017. Leonardo slao poruke velikim prijateljima i bivšim suigračima Giorgiju Chielliniju i Andrei Barzagliju na temu svog povratka među njih.

Nekoliko mjeseci kasnije, tvrde Talijani, Leonardo je preselio ženu i dva sinčića iz Milana u Torino. A onda je na kraju sezone rekao klupskoj upravi da taj Milanov projekt započet u ljeto 2017. nije ono što on želi.

U međuvremenu, Leonardo je nazvao Juveovog trenera Allegrija i osobno mu se ispričao. Imala su ta dvojica brojne razmirice, tolike da ga je Allegri uoči Juveovog gostovanja u Portu uoči osmine finala Lige prvaka odlučio poslati na tribine.

VIDEO

Jasno, bila je to samo kap koja je prelila čašu poslije konačnog pucanja odnosa među njima za vrijeme jedne ligaške utakmice. Leo je Maxu skresao sve i svašta jer mu je trener zamjerio primljeni gol u 93. minuti pri uvjerljivom vodstvu 'bianconera'.

Bonucci je potom razgovarao i s Chiellinijem koji je morao izvući stav cijele svlačionice. Žele li igrači Juventusa ponovno 'izdajnika' Bonuccija u svojim redovima?

Bonuccija koji se u jednom trenutku izdigao iznad kluba što se u Torinu ne prašta. Pa to nisu pokušavali napraviti ni Alex Del Piero i Gigi Buffon...

Chiellini je poslije internih razgovora dao 'zeleno svijetlo' i obavijestio upravu kako svlačionica, na čelu s trenerom Allegrijem, prihvaća povratak Bonuccija. Onog koji je slavio gol protiv bivšeg kluba kontra navijača koji su obožavali njegovu pojavu.

I klub je krenuo odraditi posao. Jer ovo je ipak - samo to, posao.

U smjeru Milana odlazi talentirani stoper Mattia Caldara (24) kojeg je Juventus zadnje dvije godine odgajao u Atalanti kako bi danas imao stopera za budućnost. Ili preciznije, novog Leonarda Bonuccija, gledano u nogometnom smislu.

Uloženo je u njega preko 20 milijuna eura, dečko je ovoga ljeta konačno stigao u Juve i trenutno je na pripremama u SAD-u gdje se taman počeo uigravati s novim suigračima. 

No kako se pojavila informacija da se Bonucci vraća u staro jato, Caldara je preko svog menadžera inzistirao na odlasku u Milan. Pored Lea se malo tko može naigrati...

Emocije protiv biznisa

I sada Juveovi fanovi nisu sretni. Ne zanima ih neupitna nogometna klasa jednog od bivših kapetana, oni žele golobradog Caldaru pa koliko god koštalo... Razmišljaju srcem, to su navijači.

Juveovi čelnici idu u drugom smjeru. Nema mjesta emocijama. Procjena struke je, priznat ćemo, logična. Za ipak nedokazanog Caldaru dobivaju provjerenu klasu i budućeg kapetana Italije i za njih je to garancija uspjeha.

Uostalom, zato je i doveden Cristiano Ronaldo.

Pritom, Bonucci se vraća 'podvijena repa' i javno će progutati svoj ponos, čak toliko da je odlučio igrati za 5,5 milijuna eura godišnje, dva manje u odnosu na primanja koja je imao potpisana s 'rossonerima'.

S Caldarom u paketu odlazi i Gonzalo Higuain, drugi najskuplji igrač kluba u povijesti. Samo dvije godine nakon dolaska iz Napolija za 90 milijuna eura Argentinac je postao višak i to zbog dolaska Cristiana Ronalda.

Juventus v Crotone - Serie A

Njegovu plaću od 7,5 milijuna eura godišnje trebao bi pokrivati Milan i Pipita će u 'dealu' kroz posudbu otići u sedmerostrukog prvaka Europe. Navodno će Milan uplatiti Juventusu 20 milijuna eura odmah, a za 35 će ga sljedeće ljeto otkupiti u potpunosti. 

Za većinu navijača torinskog kluba ovo je loš posao. Juventus se odrekao jednog od najtalentiranijih domaćih stopera te svog najboljeg napadača zadnje dvije sezone i to samo zbog igrača koji je pokušao biti veći od kluba i ucijeniti isti.

Za upravu kluba, istu onu koja je Juventus iz sivila prosječnosti i sedmih mjesta izdigla do sedam uzastopnih naslova prvaka Italije, ovo je potez koji će dodatno osnažiti ionako moćni sastav.

Njih romantika ne zanima odveć, Juventus je firma koja mora poslovati uspješno i profitabilno, a uspjeh se mjeri jedino kroz trofeje.

A za trofeje im trebaju ljudi koji su naviknuti dolaziti do njih što Leonardo Bonucci, unatoč slaboj sezoni u dresu Milana, itekako dobro zna. Talentiranih stopera poput za Juveove navijače 'bolnog' Caldare već će naći...

Ovakvog 'luđaka' kao Bonuccija baš i ne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka