Obavijesti

Sport

Komentari 19

Kada snovi postanu stvarnost: Enrique novi izbornik 'furije'!

Kada snovi postanu stvarnost: Enrique novi izbornik 'furije'!
2

Nakon šokatnog ispadanja već u osmini finala Svjetskog prvenstva Španjolci su se bacili u potragu za novim izbornikom koji će ih vratiti na pravi put, izbor je pao na bivšeg trenera Barcelone - Luisa Enriquea

VIDEO

Za španjolsku reprezentaciju je Svjetsko prvenstvo u Rusiji počelo vrlo turbulentno. Naime, samo dan prije službenog otvorenja Svjetskog prvenstva njihov Savez je na čelu s Luisom Rubialesom smijenio izbornika Lopeteguija zbog toga što je iza njihovih leđa dogovorio suradnju s Real Madridom

Na mjesto izbornika je tada zasjeo sportski direktor španjolske reprezentacije i proslavljeni Realovac Fernando Hierro, međutim on je vrlo loše vodio ekipu i oni su doživjeli debakl već u osmini finala Svjetskog prvenstva. 

Tamo ih je izbacila Rusija nakon boljeg izvođenja penala, a odmah nakon eliminacije Hierro je podnio ostavku na mjesto izbornika 'furije'.

Kao glavni kandidati za preuzimanje klupe španjolske reprezentacije spominjala su se imena poput Quique Sancheza Floresa, Michela, Roberta Martineza i Victora Sancheza, ali na kraju je izbor pao na bivšeg trenera Barcelone Luisa Enriquea, potvrdili su iz Španjolskog saveza.

- Luis Enrique jednoglasnom odlukom postao je novi izbornik španjolske nogometne reprezentacije za sljedeće dvije godine, a njegovo predstavljanje bit će upriličeno sljedećeg tjedna - izjavio je Rubiales.

Enrique zadovoljava sve kriterije koje Rubiales traži. Prije svega, on je Španjolac, ima iskustvo s igračima visokih kvaliteta, a osim toga, oduvijek je sanjao da jednog dana postane izbornik. 

- Velika mi je želja da jednog dana postanem izbornik Španjolske - izjavio je Enrique prije dvije godine dok je još bio trener Barcelone u kojoj je uživao velike uspjehe, a sada mu se taj san i ispunio.

U 'blaugrani' se zadržao tri sezone, a u te tri sezone je osvojio nevjerojatnih devet trofeja, uključujući i povijesnu tripletu u 2015. godini.

Osim Barcelone, Enrique je još u svojoj karijeri bio trener Celte, Rome i Barcelone B, a u posljednje vrijeme ga se jako vezalo uz Chelsea koji je također u potrazi za novim trenerom.

Enrique će debi na klupi španjolske reprezentacije imati 8. rujna ove godine kada će 'furija' igrati protiv Engleske u okviru prve utakmice Lige nacija.

 

VIDI OVO: Koliko si dobro gledao tekmu Hrvatska - Rusija?

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske