Obavijesti

Sport

Komentari 6

Luka Božić: Hrvatski YouTuber koji je sinoć rasturio Partizan...

Luka Božić: Hrvatski YouTuber koji je sinoć rasturio Partizan...
1

JEDAN, DVA, SNIMAJ Najbolji je igrač Zadra, a Partizanu je sinoć utrpao 27 koševa. No, osim košarke, Luka Božić ima još jednu ljubav - YouTube. U slobodno vrijeme objavljuje video uratke

VIDEO

Zadar je u petak navečer u beogradskoj Štark Areni priredio pravu senzaciju i slomio Partizan 95-85. Momčad s Višnjika pokazala je sjajan karakter i usred Beograda nanijela Partizanu peti poraz u nizu, a pobjedom prekinula svoj negativan trend od četiri poraza u ABA ligi.

Bila je to prva pobjeda Zadrana u ABA ligi ove sezone zbog koje je trener Partizana Nenad Čanak podnio neopozivu ostavku.

- Jedini sam odgovoran za ovakvu situaciju. Ipak se radi o pet poraza zaredom. Neshvatljivo je i nedopustivo da gubimo 20 razlike od ekipe koja dosad nije pobijedila - rekao je sinoć nakon utakmice.

A Zadar je do velike pobjede nosio 22-godišnji Luka Božić, nisko krilo koje je Partizanu utrpalo 27 koševa uz devet skokova. Rođeni Bjelovarčanin zablistao je najprije u dresu KK Zagreba, koji ga je 2014. godine doveo iz KK Bjelovara.

Mladi Božić pokazivao je veliki potencijal zbog kojeg je dvije sezone kasnije u prosjeku ubacivao 22,2 poena uz 6,8 skokova u hrvatskom prvenstvu. Sjajnim igrama njegovo ime se našlo i na popisu za NBA Draft, no nije izabran u elitnu košarkašku ligu svijeta. Nakon neuspjelog pokušaja odlaska u NBA, Božić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Zadrom.

Odbio reprezentaciju

Bio je standardan član mlađih selekcija Hrvatske, a dobrim igrama bio je jedini igrač Zadra koji je dobio poziv u seniorsku nacionalnu vrstu. No, ubrzo je uslijedio šok Stojku Vrankoviću i tadašnjem izborniku Ivici Skelinu. Božić je iz osobnih razloga odbio poziv u reprezentaciju uoči ključnih utakmica s Rumunjskom i Nizozemskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Zvao sam ga u subotu popodne, no nije mi se javio. Nazvao me natrag i rekao da će odbiti poziv iz osobnih razloga i da se ne osjeća dobro. U tom trenutku ni sam nisam znao što reći s obzirom na to da je bio jedan od sigurnih igrača - rekao je tada Skelin.

O slučaju se ubrzo oglasio i KK Zadar.

- Luka Božić je obavio razgovor s izbornikom Skelinom i objasnio mu je svoju situaciju. Zatražio je razumijevanje od izbornika, jer su u pitanju privatni problemi. Jasno nam je zanimanje medija za ovaj slučaj, ali vas isto tako molimo za razumijevanje zbog situacije u kojoj se nalazi. Poziv u reprezentaciju je čast za svakog igrača pa tako i za Luku, te je spreman odazvati se svim idućim reprezentativnim akcijama - stiglo je priopćenje njegova kluba.

U slobodno vrijeme - YouTuber

Oni koji ga poznaju, kažu da je Božić uvijek spreman na šalu. A osim košarke, ima i drugu ljubav - YouTube.

U eri kada je digitalizacija postala globalna stvar i kada je platforma poput YouTubea postala vrlo popularna, svatko može otkinuti dio kolača i postati YouTube zvijezda.

Božić ima serijal video uradaka, koje objavljuje na svojem YouTube kanalu pod imenom Mr.Bozic 29.

Njegovi video postali su hit na društvenim mrežama i velika većina košarkaških zaljubljenika odgledala je barem jedan.

Uz videe u kojima razglaba o raznim temama, objavljuje i one na kojima trenira te igra popularnu igru Fortnite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima