Obavijesti

Sport

Komentari 207

Modrić je najbolji igrač Europe! Uzeo krunu Cristianu Ronaldu

Modrić je najbolji igrač Europe! Uzeo krunu Cristianu Ronaldu
5

Luka Modrić dobio je dvije nagrade na Uefinoj svečanosti, za najboljeg veznjaka Lige prvaka prošle sezone i za igrača godine. U izboru su osmi put zaredom sudjelovala i 24sata kao jedini hrvatski medij

VIDEO

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1922 ljudi. Ovo su njihove priče.

Kakva je godina iza Luke Modrića!

Prvo nagrada za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva nakon srebra s Hrvatskom pa sad i ona za najboljeg igrača Europe prošle sezone u kojoj je s Realom osvojio Ligu prvaka treći put zaredom!

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

02:01

Uz to je Luka na svečanosti u Monte Carlu, gdje je prije proglašenja individualnih nagrada bio ždrijeb Lige prvaka, dobio i nagradu za najboljeg veznjaka prošle sezone.

- Ponosan sam na ovu veliku nagradu. Želio bih se zahvaliti svima koji su glasovali za mene, suigračima, trenerima... Najveći motiv? Moj otac, on me odveo na prvi trening i naučio da se borim za svoje snove. Njemu dugujem najviše za sve ovo - rekao je Luka Modrić.

POGLEDAJTE VIDEO

Uživo iz Monte Carla: Luka Modrić najbolji je nogometaš u Europi! Više na http://bit.ly/2C3lfNM Reporter: Elvir Islamović

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 30. kolovoza 2018.

24sata i glas za Luku

Uefinog igrača godine biralo je 55 europskih novinara, po jedan iz svake Uefine zemlje članice, plus 80 trenera klubova koji su lani igrali Ligu prvaka i Europsku ligu.

Kao i na proteklih sedam izbora, 24sata bio je jedinio hrvatski medij koji je imao pravo glasa uz talijansku Gazzettu dello Sport, španjolsku Marcu i ostale ugledne europske sportske dnevnike.

Naravno, naš glas otišao je Luki Modriću, koji je iza ostavio Mohameda Salaha (Liverpool) i bivšeg suigrača iz Real Madrida Cristiana Ronalda, koji se nije udostojio ni pojaviti na svečanosti, vjerojatno jer je znao da ovaj put neće osvojiti nagradu koju je u zadnje četiri godine osvajao triput.

BODOVI

  • Modrić 313
  • Ronaldo 223
  • Salah 134

Real je, kao i lani, pokupio sve individualne nagrade: za najboljeg golmana (Keylor Navas), braniča (Sergio Ramos), veznjaka (Luka Modrić) i napadača (Cristiano Ronaldo). Na kraju i za - igrača godine.

Dalić: Ovo je priznanje cijeloj Lukinoj karijeri

Rekao sam već, prema svemu što je pokazao u protekloj sezoni i prema doprinosu koji je dao svojim ekipama, Hrvatskoj i Realu, na putu do povijesnih ostvarenja, Luka je zaslužio sva pojedinačna priznanja koja je do sada dobio, i koja će još, vjerujem, dobiti do kraja godine, rekao je izbornik Zlatko Dalić, prenosi HNS.

- Luka čini svakog suigrača i svaku momčad boljom, a znanjem, vještinom i inteligencijom čini razliku na terenu. Nevjerojatan je uspjeh za jednog Hrvata osvojiti ovakvo priznanje, i iako znam da su njemu najdraži momčadski uspjesi, ova individualna nagrada veliko je priznanje njegovoj cijeloj karijeri, radu i trudu koji je uložio da bi mu danas cijeli nogometni svijet rekao - čestitamo, ti si najbolji nogometaš svijeta u prošloj godini. On to zaista jest, na ponos prvenstveno njemu, a onda i svima nama koji smo imali i imamo privilegiju raditi s njim. Čestitam od srca! - dodao je izbornik.

Čarli: Luka, gdje ćeš sa svim tim nagradama?

Hrvatski reprezentativci čestitali su Luki na nagradi, a možda i najoriginalniju čestitku ostavio je Vedran Ćorluka.

'Najbolji igrač Europe, naš Luka Modrić. Ponosan na svaku minutu provedenu s tobom na terenu... Igrač koji svakog suigrača čini boljim, igrač koji više nema mjesta u kući za silne nagrade koje je primio u posljednje vrijeme. Bravo brate', napisao je Ćorluka koji se nedavno oprostio od reprezentacije.

Uefin igrač godine:

  • sezona 2010./2011. - LEO MESSI

  • sezona 2011./2012. - ANDRES INIESTA

  • sezona 2012./2013. - FRANCK RIBERY

  • sezona 2013./2014. - CRISTIANO RONALDO

  • sezona 2014./2015. - LEO MESSI

  • sezona 2015./2016. - CRISTIANO RONALDO

  • sezona 2016./2017. - CRISTIANO RONALDO

  • sezona 2017./2018. - LUKA MODRIĆ

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta