Obavijesti

Sport

Komentari 92

Kaos zbog Luke: Kao mali sam volio čitati R. Crusoea i Heidi...

Kaos zbog Luke: Kao mali sam volio čitati R. Crusoea i Heidi...
1

Zadnja autobiografija koja me oduševila ona je Andrea Agassija, otkrio je Luka Modrić na predstavljanju autobiografije "Moja igra" na sajmu knjige Interliber pred 1000 ljudi, mahom mališana

VIDEO

Odveo je Hrvatsku kao kapetan do Eura 2020., a dan poslije izazvao je popriličan kaos na Interliberu, sajmu knjiga na Zagrebačkom velesajmu, prilikom predstavljanja autobiografije "Moja igra" u sklopu štanda 24sata.

Nakupilo se oko 1000 ljudi, mahom mališana i djece, koji su uzvikivali njegovo ime i strpljivo čekali potpis i fotografiju s idolom. A prvi su na redu, prema Lukinoj želji, bila djeca s posebnim potrebama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

12:43

- Moja je želja bila napisati autobiografiju i to mi se ostvarilo. Želja je sazrela nakon Svjetskog prvenstva. Falilo mi je nešto da napišem knjigu, a to je bio uspjeh s reprezentacijom. Kad se to dogodilo, odlučio sam se na to - rekao je Modrić na predstavljanju.

A zvijezda "vatrenih" i Real Madrida otkrio je kako je ljubitelj knjige.

- Pogotovo sam ljubitelj sportskih autobiografija. Pročitao sam ih dosta, a zadnja koja me oduševila bila je ona Andrea Agassija - rekao je Modrić.

Knjigu je napisao s novinarom Robertom Matteonijem.

- Robi i ja znamo se dugi niz godina, ostvarili smo posebnu vezu, na kraju i prijateljsku. On me najduže poznaje, dugo surađujemo, kako privatno, tako i novinarski. On mi je bio najbolja osoba i od povjerenja - kazao je Modrić.

Hrabrost ili ludost? Stavio pet tisuća kn na Petka i Hrvatsku
Hrabrost ili ludost? Stavio pet tisuća kn na Petka i Hrvatsku

Nogomet i knjiga u njegovu su se životu povezali dok je trenirao u mlađim kategorijama Zadra.

- Jedan od mojih trenera, pokojni Domagoj Bašić, koji mi je i najdraži trener iz tog toba, znao nam je početkom tjedna donijeti knjige i imali bismo na izbor koju knjigu želimo pročitati i morali bismo na kraju tjedna ispričati što smo čitali. Izabrao sam "Robinson Crusoe" i "Heidi" i svidjele su mi se. Preporučio bih djeci da odvoje 15-30 minuta dnevno da čitaju knjige jer će im pomoći pri formiranju.

Robert Matteoni otkrio je kako je bilo raditi na knjizi s Lukom.

- Ova knjiga velika je stvar za djecu, da imaju inspiraciju kako je Luka uspio u karijeri. Suradnja je bila iznad mojih očekivanja, predao se tome od prvog dana i nijednom nije iskazao nestrpljivost ili da mu se nije dalo to raditi.

Nikad nismo prošli prvu nokaut stepenicu: Vrijeme za iskorak!
Nikad nismo prošli prvu nokaut stepenicu: Vrijeme za iskorak!

Knjiga je izdana na hrvatskom te ide u prijevod na 12 svjetskih jezika.

- Najvažnije je da je Luka zadovoljan knjigom i da ljudi saznaju ono što su htjeli saznati. Luka je globalna zvijezda koja je osvojila prestižne nagrade. Poznato je da Luka baš nije otvoren prema javnosti i u ovoj knjizi će se sve saznati - kazao je i za kraj otkrio što misli o Modriću kao treneru nakon igračke karijere:

- Najdraže ga je vidjeti na terenu, nadam se da će još nekoliko godina oduševljavati navijače. A kad završi, vjerojatno će mu vrijeme dati odgovore u kojem će to pravcu biti. Pretpostavljam da će ostati u nogometu, ima tehničko stanje da bude i trener, samo treba vidjeti koliko će imati strpljenja za to.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka