Obavijesti

Sport

Komentari 40

Luka Modrić najbolji na svijetu po izboru Goala, Ronaldo drugi

Luka Modrić najbolji na svijetu po izboru Goala, Ronaldo drugi
2

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dobio je još jednu nagradu za najboljeg igrača u 2018. godini. Prekinuo je dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda

VIDEO

Luka Modrić pobjednik je izbora Goal 50 za 2018. godinu, čime je prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

Još od Wesleya Sneijdera 2010. nitko osim Ronalda i Messija nije pobijedio u Goalovom izboru 50 najboljih nogometaša svijeta u prethodnih 12 mjeseci.

Ali Modrić je zaslužio nagradu nakon sjajne godine u kojoj je pomogao Realu da osvoji treću Ligu prvaka za redom, a potom je odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva.

Ronaldo, koji je bio najbolji strijelac u osvajanju Lige prvaka, nije uspio pobijediti u Goal 50 izboru treći put za redom. Morao se zadovoljiti drugim mjestom.

Liverpoolova i egipatska senzacija Mohamed Salah našla se na postolju zahvaljujući rekordnoj sezoni u Premier ligi s 32 gola.

Kylian Mbappé završio je četvrti nakon sjajnih igara za Francusku na SP-u u Rusiji, uključujući dva gola Argentini.

Messi je ušao u top 5 jer je vukao Barcelonu do dvostruke krune, a s 34 gola u samo 36 ligaških utakmica zaslužio je Zlatnu kopačku Europe.

Kevin De Bruyne šestim je mjestom nagrađen za igre u Manchester Cityju.

Belgijski je reprezentativac imao važnu ulogu u pohodu na svjetsku broncu u Rusiji, te je ostavio iza sebe najbolje rangiranog braniča, Realova Francuza Raphaela Varanea. On je ovoga ljeta postao tek četvrti igrač u povijesti koji je iste godine osvojio Ligu prvaka i SP.

Tottenhamov engleski napadač Harry Kane završio je osmi nakon osvajanja Zlatne kopačke SP-a, a top 10 zaokružili su Antoine Griezmann i Marcelo.

Još su tri hrvatska reprezentativca u top 50. Mario Mandžukić nalazi se na 25. mjestu, dok je tri mjesta ispod njega Ivan Rakitić, a na 34. mjestu je Ivan Perišić.

Goal 50 godišnja je nagrada u kojoj se rangira 50 najboljih nogometaša svijeta u prethodnih 12 mjeseci. Urednici i novinari Goalova 42 izdanja iz cijeloga svijeta glasovali su prema formi igrača, prethodne godine, igrama u velikim utakmicama, karijeri i uspjesima s klubom i reprezentacijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening