Obavijesti

Sport

Komentari 35

Luka najbolji igrač četvrtfinala, i Mandžo je u idealnoj momčadi

Luka najbolji igrač četvrtfinala, i Mandžo je u idealnoj momčadi
1

SOFASCORE Četvrtfinale je gotovo, a idealnu momčad ovog kola predvodi naš Luka Modrić. Među najboljih 11 pridružio mu se i Mario Mandžukić, a tu su i Griezmann, Courtois...

VIDEO

Hrvatska i Rusija odigrale su posljednju utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvati su se preko penala plasirali u četiri najbolje momčadi Svijeta, uz Francusku, Belgiju i Englesku.

Vatreni su svojim navijačima priredili još jednu dramu. Od 1-1 u regularnom vremenu, preko 2-2 nakon produžetaka do 3-2 u penalima. Briljirao je na terenu naš kapetan Luka Modrić, a svoju borbenost pokazao je i Mario Mandžukić. Definitivno su zaslužili svoje mjesto u idealnoj momčadi četvrtfinala, a tamo su im se pridružili Griezmann, Courtois, Coutinho, kaže SofaScore.

*SofaScore je prema statističkim parametrima, u kojima nema dojma niti bilo kakvoga ljudskog faktora, objavio idealnu postavu drugog kola.

GOLMAN

Thibaut Courtois (Belgija)

Ocjena: 8,4

Golman Belgije je u velikoj pobjedi svoje momčadi nad najvećim favoritom za osvajanje prvenstva - Brazilom - sve do 76. minute sačuvao svoju mrežu netaknutom i tako završio među najboljih 11. Imao je čak devet obrana i tako srušio Brazilcima snove, a svojoj Belgiji osigurao polufinale Mundijala.

BRANIČI

Raphaël Varane (Francuska)

Ocjena: 8,0

Varane je jedan od dvojice Francuza koji su zabili Urugvaju i jedan od dvojice koji su se našli u idealnoj momčadi. Osim što je zabio za vodstvo svoje momčadi, sedam puta je otklanjao opasnost pred svojim vratima i osvojio je sedam od deset duela. Uz Griezmanna bio je najbolji igrač na terenu.

Vincent Kompany (Belgija)

Ocjena: 7,7

Teško da bi bez dobre obrane izbacili Brazilce, a vrataru Belgije se u idealnoj momčadi pridružio i jedan branič. Vincent Kompany sedam puta je pomogao Courtoisu, a imao je čak 93% točnih dodavanja... Dovoljno da završi među najboljih 11.

Harry Maguire (Engleska)

Ocjena: 7,8

Načeo je branič Leicestera mrežu Šveđana u 2-0 četvrtfinalnoj pobjedi Engleza. Osim gola, sedam puta je otklanjao opasnost, ali u 87. minuti je zaradio žuti karton zbog zadržavanja igre. Ipak, dovoljno je dobro odigrao da se nađe na ovom popisu.

DESNO KRILO

Jesse Lingard (Engleska)

Ocjena: 7,7

Veznjak Manchester Uniteda bio je jedan od najboljih igrača u susretu Švedske i Engleske. Gol nije zabio, ali imao je jednu asistenciju minu točnih dodavanja, 4/4 uspješna driblinga i 7/10 osvojenih duela...

CENTRALNI VEZNI

Luka Modrić (Hrvatska)

Ocjena: 8,8

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije bio je najbolji na terenu protiv Rusije, dobio je mjesto u idealnoj momčadi četvrtfinala, a proglašen je i za igrača utakmice. Nema gdje ga nije bilo, trčao je Luka požrtvovno po cijelom terenu. Upisao je jednu asistenciju ubačajem iz kornera, poslao je 16 točnih dugih lopti, a i ostala statistika nije mu za baciti.

Philippe Coutinho (Brazil)

Ocjena: 8,0

Coutinho ponosno nosi titulu jedinog igrača u ovoj momčadi koji nije prošao u sljedeću fazu natjecanja. Ovo mu je, ajmo reći, utješna nagrada. Dobro je odigrao Coutinho, imao nekoliko jako dobrih prilika, ali nije imao sreće i njegov Brazil ispao je sa SP-a. Ostvario je jednu asistenciju, 89% točnih dodavanja, ali nekoliko ,profulanih zicera srušilo je snove Brazilaca.

LIJEVO KRILO

Eden Hazard (Belgija)

Ocjena: 7,9

Odigranih 90 minuta, 9/9 uspješnih driblinga, 77% točnih dodavanja, 20/26 osvojenih duela bilo je dovoljno da se napadač Chelseaja nađe u najboljih 11, iako nije zabio gol. Ipak, cijela Belgija je sjajno odigrala protiv Brazila, tako da je opravdano i Hazard tu gdje je.

NAPADAČI

Kevin De Bruyne (Belgija)

Ocjena: 8,0

Napravili su Belgijci čudo protiv Brazila i zasluženo ih je najviše u ovoj idealnoj momčadi. De Bruyne je u ovoj velikoj pobjedi svoje reprezentacije sudjelovao s jednim prekrasnim golom, a uz svog vratara bio je najbolji igrač na terenu.

Mario Mandžukić (Hrvatska)

Ocjena: 7,7

A evo i drugog 'idealnog' Hrvata. Mario Mandžukić uvijek daje sve od sebe za nacionalnu vrstu, a tako je bilo i protiv Rusije. Nije mu se posrećilo s golom, ali asistirao je Kramariću za izjednačenje u 39. minuti. Dva puta je i sam tukao, ali izvan okvira. Nadamo se da će više sreće imati u polufinalu protiv Engleza...

Antoine Griezmann (Francuska)

Ocjena: 8,5

I posljednji na ovom popisu je čovjek koji je izravno sudjelovao u dva gola Francuske protiv Urugvaja. Asistirao je za vodstvo u 40. minuti, a u 61. minuti prekrasnim golom podebljao prednost svoje momčadi. Izašao je iz igre u 93. minuti, ali dovoljno je do tada napravio da završi među idealnih 11.

Polufinala su na rasporedu 10. i 11. srpnja. Prvi će igrati Francuska i Belgija, a drugu će utakmicu igrati Vatreni protiv Engleza.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 VIDI OVO: KVIZ: Koliko si dobro pogledao sinoćnju pobjedu Hrvatske!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske