Obavijesti

Sport

Komentari 10

Luka opet najbolji: Čast je biti ispred Mandže, Sube i Perišića

Luka opet najbolji: Čast je biti ispred Mandže, Sube i Perišića
7

Mogu samo ponavljati da mi ovo priznanje od kolega puno znači posebno jer je ostvareno u konkurenciji sjajnih kolega Mandže, Perišića i Subašića, rekao je Modrić nakon osvajanje nagrade 'Nogometaš godine'

VIDEO

Petu godinu u nizu Hrvatska bira najbolje u nogometu! Trofej Nogometaš, koji se do ove godine zvao Nogometni Oscar dodjeljuje se u zagrebačkoj Laubi, a igrači i treneri biraju najbolje među sobom.

Osim najboljeg hrvatskog igrača protekle sezone bira se i najbolji golman Hrvatske, najbolji igrač HNL-a, najbolji mladi igrač, momčad prvenstva, najbolji sudac, najbolji malonogometaš i dobri duh hrvatskog nogometa.

Za najbolje je glasovalo 207 nogometaša HNL klubova i 25 trenera i članova stručnih stožera, a važno je naglasiti da je sve obavljeno prije finala Lige prvaka.

Najbolji travnjak HNL ima riječka Rujevica! Prva je to nagrada koja je dodijeljena na svečanosti, a izabrali su je igrači HNL-a.

Potom je Mirko Jozić otkrio ime najboljeg mladog igrača HNL-a, a riječ je o Lovri Majeru iz Lokomotive. On je bio najbolji asistent prvenstva prošle sezone.

- Osjećaj je izvanredan, puno mi znači nagrada. Hvala svima koji su glasali za mene, koji su vjerovali u mene i klubu koji mi je pružio priliku. Imao sam lijepu sezoni u na kraju zaslužio ovu nagradu - rekao je Lovro Majer.

Najbolji vratar Hrvatske je Danijel Subašić, a nagradu mu je predao otac tragično preminulog Hrvoja, čiji lik Suba uvijek nosi ispod dresa, Svetko Ćustić. Danijel Subašić je ove godine proglašen i najboljim golmanom u najboljem francuskom prvenstvu.

- Hvala svima koji su dali glas za mene. Sezona je bila uspješna. Bili smo prvaci u Francuskoj. Nije lako osvojiti nagradu u Francuskoj jer tamo većinom pobjeđuju domaći, ja sam u trećoj nominaciji, valjda zasluženo dobio nagradu.

Ahilova tetiva? Tu je, ali boli. Mislim da nema problema ni ako Lovre bude na golu jer se potvrđuje iz utakmice u utakmicu. Mi nemamo problema s vratarima.

Bruno Marić je izabran za najboljeg suca Prve HNL.

- Svaka nagrada koju dodjeljuju igrači i treneri je najveća nagrada. Sezonu bih zbog nekih razloga najradije zaboravio, ali dobiti nagradu treći broj za redom znači da nešto i dobro radimo - rekao je Marić koji je nagradu posvetio preminulom ocu.

Igrač Nacionala Tihomir Novak je najbolji malonogometaš u Hrvatskoj, a zbog ozljede nije mogao osobno preuzeti svoju nagradu.

Mario Stanić je proglasio najbolju momčad Prve HNL:

Livaković - Ristovski, Lešković, Elez, Barišić - Mišić, Bradarić, Andrijašević - Gavranović, Futacs, Soudani

Matjaž Kek je najbolji trener hrvatskog prvenstva.

Najbolji igrač Prve HNL prošle sezone je bio Franko Andrijašević!

- Hvala svima koji su glasali i Rijeci jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Ja sam igrač Rijeke i tako ću se ponašati - rekao je Andrijašević nakon primanja nagrade.

A u sezoni 2016./2017. najbolji hrvatski igrač je Luka Modrić. Nagradu 'Nogometaš godine' je dobio petu godinu zaredom.

- Mogu samo ponavljati da mi ovo priznanje od kolega puno znači posebno jer je ostvareno u konkurenciji sjajnih kolega Mandže, Perišića i Subašića. Zahvaljujem se još jednom svima - rekao je Luka Modrić nakon primanja nagrade.

- Imamo veliku konkurenciju igrača koji igraju u velikim klubovima i koji su nositelji svih ekipa - dodao je Modrić, a potom otkrio zbog čega igrači skrivaju usta na utakmicama, najčešće kod slobodnjaka.

- Moraš se zaštititi od kamera da se ne čuje kako to govoriš. Moramo nekako eskivirati.

Kakav je osjećaj biti dio kluba koji je obranio naslov u Ligi prvaka?

- Osjećaj je fenomenalan, ponosan sam i sretan jer sam dio tako velikog kluba -  jednog od najvećih, ako ne i najvećeg u povijesti. Ponosan sam i sretan.

- Uvijek sam govorio da ako netko to može napraviti, onda je to Real Madrid. Sada moramo nastaviti u tom ritmu. Ostvarili smo nešto veliko, ali ne smijemo se zadovoljavati s tim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu