Obavijesti

Sport

Komentari 283

Lukine riječi za povijest: Zvone Boban zaplakao usred govora...

Lukine riječi za povijest: Zvone Boban zaplakao usred govora...
1

SJETIO SE IDOLA Ovo nije samo moj trofej, već i mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bi postao ovo što jesam. Onda se Luka sjetio legendarnog kapetana

VIDEO

Imamo najboljeg igrača na svijetu! Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) proglašen je najboljim igračem svijeta u protekloj sezoni u izboru Fife.

Pokretanje videa...

02:04

Dok je držao pobjednički govor na pozornici, Zvone Boban se nije mogao suzdržati, pustio je suzu nakon Lukinih riječi o njemu.

- On je bio moj uzor i inspiracija. Oni su nam pokazali da i mi možemo sanjati veliki rezultat i mi smo uspjeli ostvariti nešto veliko - rekao je Luka te ganuo velikog Zvonimira Bobana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrači su diljem svijeta prepoznali Lukin trud i fantastične igre koje je pružao prošle sezone. Modriću je trofej "The Best", rad zagrebačke umjetnice Ane Barbić Katičić, na svečanosti u londonskom Royal Festival Hallu uručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

- Velika je čast i predivan trenutak stajati ovdje s ovim trofejom. Želim čestitati Ronaldu i Salahu na sjajnoj sezoni i siguran sam da će se u budućnosti imati prilike boriti za ovaj trofej. Ovo nije samo moj trofej, već i mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bi postao ovo što jesam - poručio je kapetan 'Vatrenih' te oduševio sve obrativši se svojoj domovini na hrvatskom jeziku.

- Volio bi pohvaliti i moju Hrvatsku. Imali smo predivno ljeto, hvala vam na podršci i predivnim emocijama - poručio je Modrić.

Bravo, kapetane! Luka Modrić je najbolji nogometaš svijeta
Bravo, kapetane! Luka Modrić je najbolji nogometaš svijeta


- Težak je trofej, ne mogu ga baš visoko držati, haha! - počeo je u razgovoru za HRT najbolji igrač svijeta pa nastavio: 

- Godina za pamćenje, da sam mogao sam birati, ne bih ovako izabrao. Najbolja u mojoj karijeri, kako kolektivno tako i individualno. No ova nagrada s za koju glasaju igrači, treneri, novinari i navijači, čini me ponosnim - rekao je Luka pa izrazio sreću što je Zlatko Dalić kandidiran za trenera godine.

- Drago mi je da je Hrvatska prepoznata u svijetu, a još više nakon ovog uspjeha. Izbornik je definitivno zaslužio biti među kandidatima za trenera godine. Cijenjeni smo u svijetu i prepoznaje se naš rad, želja, pripadnost bojama hrvatskim. To nas sve čini jako ponosnim - poručio je Modrić te rekao da se čuje s bivšim suigračem Ronaldom koji nije došao na dodjelu nagrada.

- Čuo sam se s Ronaldom nekoliko puta preko poruka, u dobrom smo odnosu. Čujemo se kada se treba čuti.

Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

Osim za najboljeg na svijetu, Luka je i po četvrti put u karijeri uvršten u najbolju momčad svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener