Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Lukinih sedam godina u Realu: Štrajkom do kraljevskog kluba

None Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL 5

Bio je 27. kolovoz 2012. Plavokosi maestro sa obitelji je prvi put pozirao u Realovom dresu na Bernabeuu. Sedam godina kasnije broji 15 trofeja od kojih 5 Liga prvaka. Modrić i Real zajedno... Nogometno čudo

Prije točno sedam godina Luka Modrić je nakon cjeloljetnog povuci-potegni napokon za 30 milijuna eura sa White Hart Lanea došetao na Santigao Bernabeu. Iz Tottenhama u Real Madrid.  Plavokosi maestro sa obitelji je prvi put pozirao u Realovom dresu na Santiago Bernabeuu.

A Modrić i Real, to je jedna od najljepših nogometnih bajki ikad napisanih pa u stvarnost pretočenih. Modrićeve godine u Madridu odavno su postale i zauvijek će ostati: legenda. Legenda za sva vremena!

Jer nakon sedam godina Luka i Real zajedno broje - 15 trofeja. Četiri Lige prvaka, četiri klupska Svjetska prvenstva, tri europska Superkupa, dva španjolska Superkupa te po jedan naslov prvaka i jednu titulu osvajača španjolskog Kupa.

Real je najveći nogometni klub u povijesti i jedan od najvećih klubova u povijesti sporta uopće, a Luka Modrić je - jedan od najvećih igrača koje je taj tako silni Real Madrid uopće ikada imao!

Real Madrid celebrates the Thirteen Champions League. | Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Daniel Levy od 2001. je predsjednik Tottenhama, a te 2012. godine pokušao je iscijediti zadnji euro iz Reala i lomiti zadnji živac Luke Modrića. Ali nogometni je čarobnjak udario kontru. Tj. štrajk. Nije htio trenirati, uzvraćao je Levyju s kojim je imao dogovor.

Naravno, svi dogovori padaju u vodu kad se desetine milijuna upletu u priču no Luka je bio miran. Kad iza leđa imaš Real Madrid onda je nervoza bespotrebna.

ESP, REal Madrid, Luka Modric | Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Los Blancos su već imali Cristiana Ronalda, tri godine je CR7 kraljevao Kraljevskim klubom. Ali Lige prvaka počele su se nizati tek kada je Hrvat Modrić došao u Real, saživio sa novom stvarnošću i postao arhitekt igre koja je oduševljavala i donosila trofeje.

Neke se visine mogu dotaknuti tek kad si među najvećima, a Luka je te madridske godine internalizirao kako samo oni posebni sportaši znaju pa na tim, novim temeljima, i Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva.

ESP, REal Madrid, Luka Modric | Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Real je pokorio Europu i svijet, Hrvatska igrala finale, a Hrvat koji kreira Realovu igru dobio je Zlatnu loptu. Cijeli se svijet naklonio i priznao: Modrić je najbolji nogometaš svijeta. Najbolji....nogometaš...svijeta!

Od 27. kolovoza 2012. Sedam godina, 15 trofeja, četiri Lige prvaka. Luka Modrić i Real Madrid, zajedno... Nogometno čudo, povijest sporta, za sva vremena!

Real Madrid celebrates the Thirteen Champions League. | Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Komentari (29)
  • 4 lige prvaka

    27. 8. 2019,   16:44
  • Jedino se frizura nije promijenila...drugo sve je

    27. 8. 2019,   17:25
  • Mate Gotovac ako ovo odeka citas zelim da znas da mi je za zbog svog mobinga i provociranja sta sam vrsija natebi. Bija si u pravu za sve sta si reka za Luku a ja u krivu.

    27. 8. 2019,   16:49