Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mađari izbačeni, u SEHA ligu prvi put ulazi klub iz Rusije...

None Foto: RITZAU SCANPIX/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Moskovljani će u grupu s braniteljem naslova Vardarom, Nexeom, Tatranom, Vojvodinom i Motor Zaporožjem. U drugoj se grupi nalaze PPD Zagreb, Veszprem, Rabotnik, Metaloplastika i Pekinško sveučilište

Tri tjedna prije početka nove regionalne rukometne sezone, dogodila se izmjena. Mađarska Tatabanya odustala je od premijernog nastupa u SEHA ligi, štoviše, izbačena je, a njeno je mjesto preuzeo Spartak Moskva.

- Izvršni odbor SEHA lige odlučio je da Tatabanya neće sudjelovati u sezoni 2019./2020. zbog važnih razilaženja u uvjetima koja se moraju ispoštovati - poručili su iz ureda natjecanja.

Kaskaju za Medvedima

Bilo je, zapravo, samo pitanje vremena kada će prvi ruski klub ući u Ligu jer Gazprom je održava svojim sponzorstvom te iz godine u godinu diže na razinu kojoj sada već zavide i ostali. Makar, ovakvo što u predvečerje nove sezone nije baš zavidno.

Spartak je nastao prije samo dvije godine, pomogli mu je u osnutku Ruski savez i cijela Spartakova sportska udruga. Već su prve godine doveli neke ruske reprezentativce, što tada sadašnje, što bivše poput Černoivanova, Derevenja, Skopinceva, Jevdokimova... Posljednja dvojica još su tu, a od lani Sorokin i Kovaljev. Jako dobra momčad koja ipak još kaska za Čehovskim Medvedima u domaćim okvirima premda su Medvedi daleko od nekadašnjih dana.

Moskovljani će u grupu s braniteljem naslova Vardarom, Nexeom, Tatranom, Vojvodinom i još jednim debitantom, Motor Zaporožjem. U drugoj se grupi nalaze PPD Zagreb, Veszprem, Rabotnik, Metaloplastika i Pekinško sveučilište.

Komentari (4)
  • Pekinsko sveučilište? Gdje su oni domacini?

    13. 8. 2019,   20:52
  • Kone21, nece morati ici. Letiti ce✈️

    13. 8. 2019,   19:42
  • brutala kakva liga :D sad ce zagrebasi do rusije morat ic :D

    13. 8. 2019,   19:31