Obavijesti

Sport

Komentari 89

Halo, kontrola leta? Čudesni Ronaldo je 'preletio' Apenine

Halo, kontrola leta? Čudesni Ronaldo je 'preletio' Apenine
3

Alex Sandro je u 45. minuti ubacio loptu u peterac Sampdorije, a Ronaldo je tako skočio da je izgledalo kao da leti i mirno zabio za 2-1. Juve je na kraju njegovim golom i srušio Sampu...

VIDEO

Cristiano Ronaldo pravo je sportsko čudo. Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Ono sadrži sedam posto masti, a prosjek kod profesionalnih nogometaša je deset. Čak 50 posto njegove mase su mišići, dok je prosjek kod nogometaša 46 posto. To jednostavno znači da on uopće ne stari! 

Pokretanje videa...

00:36

Eh, kako to tek izgleda u praksi? Pa izgleda tako da čovjek i u 34. godini trpa lakoćom, ali ovo što je zabio Sampdoriji je nešto abnormalno! Juve je pobijedio Sampu 2-1, a Portugalac je pokazao neviđene sposobnosti, nešto što viđamo u kineskim nerealnim filmovima gdje se sukobljavaju trijade pa akteri lete po zraku po nekoliko sekundi.

SERIES A TIM CHAMPIONSHIP 2019 20 - SAMPDORIA vs JUVENTUS 1-2 Ipa Agency
Serie A - Sampdoria v Juventus

Alex Sandro je u 45. minuti ubacio loptu u peterac Sampdorije, a Ronaldo je tako skočio da je izgledalo kao da leti i mirno zabio za 2-1. Cristiano kao da nije s ovog planeta, nakon ubačaja se zadržao u zraku i dočekao loptu i nasamario sve zakone fizike. Talijani su došli do podatka da je skočio 71 cm od zemlje, a prilikom udarca glavom bio je na visini od 256 cm.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Serie A - Sampdoria v Juventus

Braniči Sampdorije su pokraj njega izgledali poput djece, a samo su mogli zastati i uživati u ovoj magiji. Prvi gol za Juve zabio je Dybala, a za domaćine je zabio Caprari. Ronaldu je ovo deseti gol u Serie A, a zabio je dva i u Ligi prvaka. Prethodnih tjedana dobio je kritike zbog svojih lošijih izdanja i jer je izgledao gotovo neprimjetno na terenu, ali u posljednjim utakmicama je začepio usta kritičarima i pokazao tko je Cristiano Ronaldo.

Sampdoria v Juventus - Serie A - Luigi Ferraris

Nekad se pitamo je li on čovjek, a to su znanstvenici na jednom sveučilištu i provjerili. 

On je čudo

Na sveučilištu Chichester 2011. su obavili testiranje s Ronaldom u glavnoj ulozi. Portugalac je skočio 78 centimetara u zrak što je sedam centimetara više od prosječnog NBA igrača. Znanstvenici su izračunali kako čudesni Ronaldo prilikom odskoka stvara silu jednaku pet puta njegovoj tjelesnoj masi. I nakon skoro osam godina, sve je i dalje isto.

- Kad Ronaldo skače, savije koljena i stavi noge iza stražnjice. To ima efekt privremenog podizanja centra gravitacije, a svima nam se čini kao da stoji u zraku - rekao je dr. Neil Smith, stručnjak za biomehaniku na Sveučilištu Chichester.

Ono što je nevjerojatno je to da Portugalac i u 34. godini ima nevjerojatan odraz, pa on kao ne stari uopće. Tajna njegove fizičke spreme je u biranoj prehrani, dijeti i svakodnevnom vježbanju.

Ronaldove nevjerojatne brojke:

  • 78 centimetara - Ronaldo skače u vis.
  • 71 centimetar - skok u vis prosječnog NBA igrača
  • 122 centimetra - skakao je Michael Jordan
  • 5G - Sila koja nastaje prilikom Ronaldovog odskoka
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu