Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Ma, kakva mirovina? Želim se još boriti, volim taekwondo...'

'Ma, kakva mirovina? Želim se još boriti, volim taekwondo...'
11

RADI KOD RIMCA Asistentica sam direktora, a klijenti me nekad prepoznaju kad im se predstavim. Pitaju me jesam li se ikad bavila sportom, rekla nam je Martina Zubčić

VIDEO

Nećete baš pronaći sportašicu poput nje. Martina Zubčić (28) s 19 je osvojila olimpijsku broncu u taekwondou, završila je u međuvremenu ekonomiju, zaposlila se u jednoj od najboljih i najinovativnijih tvrtki u Hrvatskoj - Rimac Automobili, u kojoj je asistentica direktora, i da, još trenira i sprema se za Hrvatsku osvojiti nova velika odličja.

- Ne mislim se još umiroviti, taekwondo jako volim i željela bih se još natjecati. No imam problema s koljenom, koje sam operirala prije šest godina. Stradao je tad prednji križni ligament. U veljači ove godine to koljeno se malo okrenulo te je oštećen jedan umetak. Probat ću svejedno, imam poseban režim treninga pa ćemo vidjeti - kaže Martina, koju smo ulovili u uredu.

Taekwondo

Od 9 do 17 sati radi, a ujutro ili nakon posla trenira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne trebam više trenirati dvaput dnevno. Imam već dovoljno iskustva i važno je samo održavati ritam. Sad je pet do šest treninga tjedno sasvim dovoljno - kaže Martina.

Pomaže i to što je i poslodavac vrlo susretljiv, pa Zubčić dobiva slobodno kad joj treba za turnire ili prvenstva.

- Odem na nekoliko natjecanja godišnje. Ma sve se može uskladiti, a to dokazuje i europska bronca iz prošle godine - istaknula je naša taekwondoistica, koja je na prvom poslu nakon što je diplomirala ekonomiju ipak morala dati otkaz zbog silnih obveza.

- Ah, premda sam radila skraćeno, šest sati dnevno, bilo mi je teško. Trenirala sam dvaput dnevno i ritam je bio ubitačan. Sjećam se da sam na 2-3 tjedna otišla na natjecanja u Kinu i Koreju, a kad sam se vratila, morala sam odmah na posao. Bila sam mrtva umorna, potpuno ispražnjena, no da bih otišla, morala sam uzeti godišnji odmor, pa slobodnih dana više nisam imala. Sad je ipak drukčije - kaže Martina.

Posvetila se tad potpuno taekwondou, no ozljeda koljena bitno ju je usporila. Nakon što su Ana i Lucija Zaninović osigurale nastup u Riju, Martina se zaposlila kod Rimca, čiji je električni superautomobil Rimac Concept One jedan od najcjenjenijih u svijetu.

- Nisam ga nikad vozila, ali bila sam suvozač. Ma to je neki drugi svijet - kaže Zubčić.

HOO

Nakon 10 godina i ona traži novi auto, no ipak puno skromniji nego onaj što se nalazi u sjedištu tvrtke.

- Volim i ja brzu vožnju. Imam Ford Focus od 100 KS, no sad želim nešto malo jače - nasmijala se Martina.

Veliki je dobitak za svog poslodavca. Ne samo da je sposobna i uporna, što je dokazala svojim životnim postignućima, nego je ponekad i vrlo korisno imati olimpijskog medaljaša u svom uredu.

- Znalo se dogoditi da ljudi, nakon što se nekoliko puta čujemo telefonom ili razmijenimo nekoliko e-mailova, pitaju jesam li se nekad bavila sportom. Lijepo je to - kaže.

Martina Zubcic
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu