Obavijesti

Sport

Komentari 104

Ma kakvi izgubljeni! Hrvatska će igrati u finalu Eurobasketa!

Ma kakvi izgubljeni! Hrvatska će igrati u finalu Eurobasketa!
4

Naša mlada košarkaška generacija do 20 godina pobijedila je Njemačku i plasirala se u finale Eurobasketa! Tamo nas čekaju Izraelci, koji su uvjerljivo pobijedili Francusku. Finale je u nedjelju u 19 sati

VIDEO

Zvali su ih 'izgubljena generacija' i generacija u kojoj je umrla hrvatska košarka, ali oni su sada konačno pokazali i ispunili svoj pravi potencijal te će se kući vratiti s medaljom oko vrata! Hrvatska U20 reprezentacija je finalu Eurobasketa nakon što je u polufinalu pobijedila domaćina Njemačku 69-61!

Naša mlada košarkaška generacija doživjela je rani povratak kući na FIBA Europskom prvenstvu U18 2016. godine, ali ove godine uspjela je proći ispod radara i postići hvalevrijedan rezultat. Pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da hrvatska košarka u svim generacijama ima niz medalja osim u ovoj do 20 godina.

Ustvari, Hrvatska U20 je četiri puta igrala polufinale i niti jednom nije uspjela ući u samu završnicu. A na sve to, čak nikad nije uspjela niti uzeti medalju! Svaki put bi ostala kratkih rukava i završila na četvrtom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Polovicom prve četvrtine Njemačka je imala osam poena prednosti 15-7, ali naši dečki su sjajnom serijom došli do preokreta i prvu četvrtinu završili s vodstvom 19-18. Hassfurther je pogodio tricu za 18-17, ali je Kalajžić u zadnjoj sekundi lijepo poentirao i vratio prednost pred kratki predah.

Drugu četvrtinu igrali smo bolje sve do posljednje minute. U jednom trenutku imali smo pet poena prednosti, no Nijemci su u zadnjem napadu uspjeli ubaciti loptu u obruč i na odmor otići u potpunom egalu. Rezultat na poluvremenu bio je 32-31 u korist Hrvatske.

Treća četvrtina počela je u znaku Njemačke, koja se uspjela vratiti i povesti, ali naši dečki su sjajnom obranom uspjeli ponovno vratiti prednost. Treća četvrtina završila je 50-47, a ono što se dogodilo u zadnjim stotinkama moglo je ući u anale.

Čolak je uzeo loptu na svojoj polovici, negdje oko linije slobodnih bacanja i pogodio koš preko cijelog terena! Kakva šteta što je bilo nekoliko stotinki izvan vremena, ovo bi bio nevjerojatan koš za pamćenje!

U četvrtoj četvrtini sve je bilo riješeno 3 minute prije kraja. Hrvatska je imala 60-56 i pogodila za 62-56, taj rezultat stajao je minutu prije kraja i već se polako moglo početi slaviti! Nijemci su radili sve kako bi uspjeli nadoknaditi zaostatak, ali Hrvatska je ušla u finale!

Najbolji u našim redovima bili su Mate Kalajžić i Krešimir Ljubičić sa po 18 poena, Mateo Čolak dao je 14. Njemačku je predvodio Nils Hassfurther  s15 poena.

Hrvatska će u finalu Europskog prvenstva u Chemnitzu igrati protiv Izraela, koji je razbio Francusku su uvjerljivih 83-57. Finale se igra u nedjelju u 19 sati.

HRVATSKA - NJEMAČKA 69:61

HRVATSKA: Drežnjak, Ljubičić, Nakić, Perković, Uljarević, Barnjak, Čolak, Jordano, Kalajžić, Proleta, Šarić, Vrgoč.

IZBORNIK: Damir Rajković

NJEMAČKA: Freudenberg, Hundt, Mushidi, Olinde, Stanić, Hassfurther, Hecker, Lagerpusch, Sanders, Šerić, Weidemann, Zylka.

IZBORNIK: Alan Ibrahimagić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka