Obavijesti

Sport

Komentari 26

Ma koji Island? Mladi 'kauboji' ponos nacije, padaju svi redom

Ma koji Island? Mladi 'kauboji'  ponos nacije, padaju svi redom
2

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja svoj put na Svjetskom prvenstvu bez greške pa su tako upisali pobjedu i u osmini finala protiv mladih Islanđana rezultatom 29-16...

VIDEO

Izabranici Davora Dominikovića redaju pobjedu za pobjedom. Nakon savršeno odigrane grupne faze i stopostotnog učinka, u tom duhu nastavljaju i u nokaut fazi. U osmini finala hrvatski juniori pobijedili su islandske rezultatom 29-16 (13-7) i tako slavili šesti put za redom, a sljedeći je protivnik Tunis.

Za najboljeg igrača susreta proglašen je Filip Vistorop.

Pokretanje videa...

00:13

Vistorop je nakon utakmice prokomentirao:

- Zadovoljni smo utakmicom, bila je ovo dobra partija za nas, posebno u obrani, gdje smo bili vrlo uspješni, ali je napad imao neke probleme jedan na jedan u prvih nekoliko minuta - zaključio je MVP susreta.

Dominiković je svoje igrače jasno pripremio - poznaje Hrvatska Island, ne igraju oni ništa drugačije od svojih seniora. Tako je i bilo. Cijela utakmica bila je u znaku Hrvatske i igre Hrvata. Prvo su mladi "kauboji" imali 7-3 pa se na kratko Island priključio sa 7-6, ali je onda Hrvatska upisala seriju 5-0 za 12-6 i na kraju prvog dijela 13-7.

Sprema se nešto veliko: Mladi rukometaši sredili i Portugalce
Sprema se nešto veliko: Mladi rukometaši sredili i Portugalce

Erešu i Panjanu mreža je ostala gotovo netaknuta. Do 48. minute susreta Islanđani nisu upisali golova koliko je Hrvatska zabila u prvome dijelu. Do tada je jureća Hrvatska već odavno zaključila utakmicu, što je inače teško za reći u rukometu. Ali u ovoj utakmici nije bilo upitnika tko će izaći kao pobjednik. Hrvatska je u drugom dijelu držala razliku od 5, 7, 10 pa čak i 15 golova.

Igrali su dečki lijepo, pitko, divno je bilo vidjeti tu skladnost. Naravno, bila je tu pokoja pogreška, ali potpuno zanemariva. Kada oba vratara skidaju sedmerce i kontre, kada vanjska linija "trpa" kao najjača mašinerija, kada se Halil Jaganjac toliko opusti da grandioznim cepelinom ubaci loptu iza leđa u islandski gol, nemamo što prigovoriti. 

Juniori nakon četiri pobjede idu na zadnju prepreku u grupi
Juniori nakon četiri pobjede idu na zadnju prepreku u grupi

Hrvatski juniori još su jednom bili sjajni. Očekivalo se da sada kreću utakmice u kojima će biti "čupavo" pobijediti, ali su nas izabranici Davora Dominikovića sve razuvjerili. S ovakvom igrom i vjerujemo, psihološkim mirom i samopouzdanjem, teško da ovoj Hrvatskoj netko može stati na kraj do medalje.

Hrvatska će se u četvrtak u četvrtfinalnom ogledu susresti s juniorskom reprezentacijom Tunisa od 21 sat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu