Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ma, ne vidi se! Indijski igrač kažnjen zbog lažiranja starosti

None Foto: Twitter

Nesvakidašnja situacija dogodila se u indijskoj ligi. Gourav Mukhi zabio je svoj prvi ligaški gol za Jamshedpur FC i sa 16 godina postao je najmlađi strijelac lige. No, sve bi to bilo lijepo, da nije 12 godina stariji

Ovo je najbolji trenutak u tvojom životu, poručio je veliki Australac Tim Cahill 'mladom' Mukhi nakon što je zabio svoj prvijenac u dresu indijskog kluba.

Jamshedpur FC je u gostima kod vodećeg Bengalurua u listopadu osvojio bod remijem protiv vodeće momčadi lige. U redovima tadašnjih domaćina igra Tim Cahill, slavni australski nogometaš koji je te večeri odlučio biti podrška novom najmlađem strijelcu indijske lige. 

Na stranicama prvenstva Mukhi je naveden kao junior. Prema njima, rođen je 4. svibnja 2002. godine i ima 16 godina, a krase ga brkovi k'o u Miše Kovača. Vjerojatno su ga 'dobro hranili', s pubertetom je završio malo ranije i eto, nitko nije ni posumnjao u te podatke. Ili ipak je.

Indijski nogometni savez pokrenuo je istragu i došao do šokantnog zaključka. Pa ovaj je iz puberteta izašao davno, bliže je tridesetima nego tinejdžerskim godinama. Spomenuti igrač kažnjen je sa 6 mjeseci zabrane igranja, a njegovi su podatci stavljeni pod dodatnu istragu.

Kako prenosi indijski Telegraph, Gourav Mukhi ima 28 godina i već je bio maknut iz U16 kampa indijske reprezentacije 2015. godine jer je bio prestar.

Zabio je gol i bio na korak do nogometnog početka, ali izgleda kako je pred njim nogometni kraj.

Komentari (4)
  • Rodio se sa 10 godina

    18. 12. 2018,   18:58
  • Indijac. Taj već ima i unučad tih godina.

    18. 12. 2018,   14:36
  • ovako je i splicka zolja doša u ajduka sa 22 godine a otiša nakon tri godine sa isto 22 godine. oni ne računaju u starost ono vrime kad ne igraju

    18. 12. 2018,   16:31