Obavijesti

Sport

Komentari 29

'Ma ovo je san, u dvije godine od Dubrave do reprezentacije'

'Ma ovo je san, u dvije godine od Dubrave do reprezentacije'
1

Isprva mi se ideja da igram na desnom beku nije svidjela, znate kako se kaže da se desnog beka može napraviti i od stolice, ali sad vidim da je to bio pun pogodak, rekao je Josip Juranović

VIDEO

Iznenadio sam se kad sam vidio da me zove Lovre Kalinić, a još više kad mi je čestitao na prvom pozivu za reprezentaciju Hrvatske. Pitao sam ga od kud zna kad nije još ništa objavljeno, a on mi je odgovorio: 'Dragi, znaš da ja sve znam' i poklopio slušalicu, otkrio nam je desni bek Hajduka Josip Juranović, čije ime je na popisu izbornika Ante Čačića za prijateljski turnir u Nanningu, na kojem će uz Hrvatsku sudjelovati Čile, Island i domaća reprezentacija Kine.

U svaki prijelazni rok u zadnjih desetak godina čelnici Hajduka kretali su s namjerom da kupe kvalitetnog desnoga beka. A onda im je ljetos Damir Burić kazao kako Hajduku ne treba desni bek, sve dok ima Josipa Juranovića. Burić je otišao, no njegova procjena svidjela se novom sportskom direktoru Mariju Brancu i treneru Marijanu Pušniku i od tada je Juranović standardan. Što je sezona više odmicala, igrao je Josip sve bolje i bolje.

- Lijepo je kad vjeruju u tebe, a ja sam im pokušao uzvratiti za povjerenje. Nadam se da sam uspio, a potvrda je i ovaj poziv izbornika, kojem bih se zahvalio na ukazanom povjerenju - kazao nam je Juranović, koji je u Hajduk stigao prije dvije godine iz trećeligaša Dubrave.

- Nisam mogao ni sanjati da ću u dvije godine od Dubrave doći do reprezentacije. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri, iako sam svjestan da ovo nije kompletna reprezentacija, ipak  je iznimna čast braniti boje svoje zemlje.

Zanimljivo je kako je Josip u Hajduk stigao kao ofenzivni vezni, no Burić je prepoznao njegovu hitrinu, moć ponavljanja i odgovornost, pa ga je gurnuo na bok.

- Isprva mi se ta ideja nije svidjela, znate kako se kaže da se desnog beka može napraviti i od stolice, ali sad vidim da je to bio pun pogodak. Najteže mi je bilo steći naviku držanja linije s ostalim igračima iz obrane, jer nikad nisam igrao beka, no brzo sam pohvatao konce. Dodatno radim na centaršutu nakon svakog treninga i ide mi sve bolje i bolje.

Zanimljivo je i kako mu je najviše savjeta dao - Avdija Vršajević.

- Moj nogometni uzor je Messi, a volim i Danija Alvesa. No ne zanosim se da ću jednoga dana biti igrač poput njih dvojice. Bit ću zadovoljan ako nadmašim Avdiju Vršajevića. Kad sam stigao u Hajduk, on je često znao s nama mlađima izaći na kavu, dao nam je puno korisnih savjeta, a i sada se redovno čujemo. Uvijek me upozorava da moram biti koncentriran i paziti na svog igrača, da me igra ne odvuče naprijed - otkrio je Juranović, kojeg ugovor s Hajdukom veže do 2018. godine, no već je započeo pregovore oko produženja, a vjerojatno i boljih primanja, jer je popularni Jura jedan od najslabije plaćenih igrača u svlačionici.

- Ne zamaram se time, to je posao za mog menadžera, a ja sam koncentriran isključivo na teren - zaključio je novopečeni reprezentativac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...