Obavijesti

Sport

Komentari 50

Ma, šališ se? Čudesni Shane Larkin želi igrati za Hrvatsku

Ma, šališ se? Čudesni Shane Larkin želi igrati za Hrvatsku
2

Hrvatska bi za nekoliko mjeseci mogla biti još jača. U hrvatskom dresu rado bi zaigrao - Shane Larkin. Amerikanac koji je, primjerice, prošle sezone radio čuda u Anadolu Efesu koji je doveo do finala Eurolige

VIDEO

Iako na Svjetskom prvenstvu u Kini nije ni sudjelovala, Hrvatska je dobila šansu igrati u Tokiju sljedeće godine. Zahvaljujući FIBA-inu bodovnom sustavu i rangiranju, ostali smo pri vrhu (14. mjesto) i bit ćemo među 24 reprezentacije koje će sljedećeg lipnja hvatati jedno od četiri preostala mjesta za Tokio.

Pokretanje videa...

00:38

Hrvatska bi tada trebala biti kompletna, u punom sastavu, sa svim NBA igračima. Ili onima koji se odazovu izborniku Veljku Mršiću.

Uglavnom, Hrvatska bi za nekoliko mjeseci mogla biti još jača, bolja. U hrvatskom dresu rado bi zaigrao - Shane Larkin. Amerikanac koji je prošle sezone radio čuda u Anadolu Efesu koji je doveo do finala Eurolige.

- Upravo sam na jučerašnjem ručku razgovarao o tome s Krunom Simonom. Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju - rekao je za portal Basketball.hr.

Razlog je, naravno, ispunjenje olimpijskog sna. To sa SAD-om neće.

- Da, definitivno bi bilo lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportaša. Naravno da bih preferirao nastup za SAD, no s obzirom na situaciju, definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku. To je nešto o čemu bih tijekom ove sezone morao dobro razmisliti. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bih čuti od odgovornih osoba što bi se očekivalo od mene. No ideja je svakako zanimljiva.

QUARTERS FINALS KING

Iako Turska ima Wilbekina kao naturaliziranog igrača, i ona bi rado "pokupila" Larkina. Koji je, primjerice, prošle sezone stavio 37 poena Barceloni u 29 minuta pa na Final Fouru, pa u četvrtfinalu Kataloncima i 30, a na u polufinalu i finalu 30, odnosno 29. Ili 38 u majstorici finala za turskog prvaka Fenerbahčeu.

- Nije bilo nikakvih službenih ponuda, no šuška se da bi se to moglo dogoditi. Vidjet ćemo, sezona tek počinje i ima vremena za bitne odluke - rekao je 26 bek kojeg je 24. draftirala Atlanta, a u NBA-u je prošao Dallas, New York, Brooklyn (najveći prosjek 7,3 poena) i posljednje Boston iz kojega se vratio u Europu gdje je igrao ranije za Baskoniju.

Pitanje je što će reći Dino Rađa koji je više puta rekao da ne želi stranca u reprezentaciji.... Promijeni li mišljenje, Hrvatska bi mogla dobiti nasljednika Didija Drapera i Olivera Laffayetea.

 
  • Osobni karton:

Rođen: 2. listopada 1992. u Cincinnatiju

Pozicija: playmaker/bek-šuter

Visina: 180 cm

  • Klubovi: 

Dallas Mavericks

New York Knicks

Brooklyn Nets

Baskonia

Boston Celtics

Anadolu Efes

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao