Obavijesti

Sport

Komentari 9

Made in Osijek: Bećarac vlada HNL-om i to s tri mušketira...

Made in Osijek: Bećarac vlada HNL-om i to s tri mušketira...
1

SLAVONCI I SLOVENAC Tri od četiri najveća hrvatska kluba vode Osječani. Zoran Zekić je odrastao na Jugu II, dok su Nenad Bjelica i Željko Kopić stasali na Sjenjaku

VIDEO

Naravno da sam ponosan zbog toga jer tri od četiri najveća hrvatska kluba vode treneri iz Osijeka. To me čini jako sretnim. Ja zasad imam najdulji staž na klupi od svih, a želim da od ovoga trenutka i Nenadova dolaska u Dinamo svi imamo baš jako, jako dug staž kao treneri u Osijeku, Dinamu i Hajduku, rekao nam je Zoran Zekić (44).

Zeko je već tri sezone trener kluba iz grada na Dravi u kojemu je odrastao, a ove sezone pridružili su mu se Željko Kopić (40) u Hajduku i Nenad Bjelica (46) u Dinamu. Mogao bi se komotno na utakmicama HNL-a zapjevati i bećarac u čast trenerskog trojca...

Taktizirao još kao igrač

- Velika je stvar za Osijek imati toliko trenera na tako važnim pozicijama. Ima nešto u tome, očito su nas dobro učili - nasmijao se Zekić, koji je s novim trenerom “modrih” Bjelicom na početku igračke karijere dijelio svlačionicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je to prije 25 godina, kad sam počinjao. Bjelko je stariji od mene, a ja sam, kao mlađi, bio priključen seniorima. I onda se vidjelo da će on biti igračka klasa. Govorili su da ima krhku građu, ali vidjelo se da ima znanje i klasu. On je već, kao igrač, puno toga pridavao taktici - rekao je Zekić, a na pitanje kakav mu je Bjelica trener odgovorio je:

- Fantastičan! Za njega mogu reći samo sjajne stvari kao trener. Ne čujemo se često, ali kad se čujemo, naravno da uvijek malo popričamo o nogometu.

Zekić je, baš kao i Davor Šuker, odrastao u osječkom naselju Jug II. Nekoliko stotina metara sjeverozapadno prve su (nogometne) korake radili Bjelica i Kopić.

- Bjelica je bio pravi lider one generacije koju sam 2000. vodio u sjajnim nastupima u Kupu Uefe. Nikad neću zaboraviti njegove golove protiv Rapida u Osijeku i njegove sjajne partije. Bio je odličan igrač i već se tad moglo zaključiti da bi mogao biti dobar trener - rekao je Stanko Mijo Mršić, bivši Bjeličin “učitelj”, i dodao:

- Na treningu je uvijek bio maksimalno ozbiljan. Kod njega nije bilo šale, svaki bi zadatak profesionalno odrađivao. Očito je takav i kao trener.

Bjelice iz ranih dana dobro se sjeća Igor Cvitanović, legendarni golgeter, i sam trener. Iako nisu u isto vrijeme igrali za Osijek, družili su se u djetinjstvu.

Dominirali u - košarci!

- Živjeli smo 100 metara jedan od drugoga na Sjenjaku. Igrali smo mali nogomet, a iza moje zgrade bilo je košarkaško igralište, tako da smo se znali okušati i u košarci. Kad bismo igrali skupa protiv drugih, njima bi bilo teško, a kad smo igrali u različitim momčadima, nekad bih pobjeđivao ja, a nekad on. Bilo je napeto - kroz smijeh govori Igor Cvitanović.

- Velika je stvar za Osijek imati tri trenera u najboljim hrvatskim klubovima, ali uvijek je Osijek imao kvalitetnu igračku i trenersku školu. Eto, to sad sve dolazi na naplatu kad su treneri u pitanju.

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu