Obavijesti

Sport

Komentari 8

Magični Gavra i čudesni Hajro za prvu pobjedu 'modrih' u EL

Magični Gavra i čudesni Hajro za prvu pobjedu 'modrih' u EL
5

Početak iz snova za Dinamo! Već u prvom kolu Europske lige oni su na svom Maksimiru deklasirali Fenerbahče s visokih 4-1. Posebno su briljirali Hajrović, Gavranović i Olmo...

VIDEO

Kompletirano je prvo kolo Europske lige, a Dinamo je s visokih 4-1 deklasirao Fenerbahče na svom Maksimiru. Tijekom cijele utakmice su 'modri' dominirali te su zasluženo došli do takve pobjede. 

Golove za Dinamo su zabili Šunjić u 16. minuti, Hajrović u 27. i 56. minuti te Olmo u 60. dok je za goste počasni gol zabio Neustädter u 47. minuti. 

OCJENE IGRAČA

Livaković (7,5) - Siguran je bio golman Dinama u današnjoj utakmici. Doduše, nije imao nešto previše posla, a ono što je imao rješavao je bez nekakvih većih problema, osim onog nesretnog gola u 47. minuti.

Stojanović (8) - Odigrao je desni bek Dinama bez greške. Neprestano je trčao u napad i vraćao se u obranu. Svoju odličnu igru okrunio je asistencijom za Olma kod četvrtog gola iz 60. minute.

Theophile-Catherine (8) - Odigrao je on 'pravu stopersku' utakmicu. Bio je odlično koncentriran tijekom svih 90 minuta i bez problema je otklanjao protivničke napade. Jedinu grešku imao je u 85. minuti kada je neoprezno vraćao loptu za Livakovića, ali Slimani ju je lukavo uhvatio ispred golmana Dinama. Na svu sreću 'modri' su se u uspješno obranili.

Dilaver (7,5) - U paru s Theophileom-Catherineom činio je 'neprobojni zid' za igrače Fenerbahčea. Bio je Austrijanac pravovremen u svim reakcijama  te je bez većih problema otklanjao napade Turaka.

Rahmani (7) - Vrlo solidno je odigrao utakmicu, ali ipak se mora priznati kako onaj gol Turaka ide na njegovu dušu. Nije Rahmani prilikom kornera do kraja ispratio Neustädtera koji je s pet metara neometano poslao loptu u mrežu.

Šunjić (8,5) - Savršeno je odigrao veznjak Dinama ovu utakmicu. Pokazao se kao dostojna zamjena za kapetana 'modrih' Arijana Ademija, a sjajnu partiju je okrunio i prelijepim golom kojim je započeo golijadu na Maksimiru.

Gojak (8) - Kao i u većini utakmica, Gojak je još jednom pokazao o kakvom se igraču radi. Izluđivao je mladi igrač Dinama svojim driblinzima igrače turskog kluba koji nisu mogli pronaći način da ga zaustave. 

Hajrović (9) - Uz Gavranovića i Olma je zasigurno bio jedan od najboljih igrača Dinama. Odlično je razigravao suigrače, pucao, driblao, a savršenu predstavu začinio je s dva gola. Igru je napustio u 81. minuti kada je umjesto njega ušao Doumbia.

Oršić (8) - Brzonogi krilni igrač Dinama još je jednom odigrao odličnu utakmicu. Bio je nezadrživ za protivničke igrače, a također je i započeo akciju kod prvog gola 'modrih'. Iz igre je izašao u 76. minuti kada ga je zamijenio Kadzior.

Olmo (9) - Što reći o nevjerojatnom Španjolcu? Nova maestralna partija, novi potezi kojom je oduševljavao publiku na Maksimiru i novi gol u 'modrom' dresu. Zaista čudesno je odigrao Olmo još jednom, a sjajnu igru okrunio je jednim golom i jednom asistencijom.

Gavranović (9) - Švicarac je odigrao novu odličnu utakmicu koju je obilježio s dvije asistencije. Najprije je asistirao za Šunjića, a onda je uslijedio trenutak magije. Navukao je Gavra dva protivnička igrača na sebe, a onda maestralno petom ostavio loptu za Hajrovića koji zabija gol. Šteta što se i Gavranović nije upisao u listu strijelaca jer je to u svakom slučaju i zaslužio. On je iz igre izašao u 85. minuti kada ga je zamijenio Budimir.

Osim gore navedene jedanaestorice, svoj su nastup ubilježili i  Kadzior, Doumbia te Budimir, ali zbog premale minutaže teško im je dati objektivnu ocjenu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani