Obavijesti

Sport

Komentari 8

Makedonci u dvorani zapljeskat će Lini! Kiro: Mi ga obožavamo

Makedonci u dvorani zapljeskat će Lini! Kiro: Mi ga obožavamo
1

Ponosan sam i presretan što je Lino bio naš izbornik i što je godinama bio dio makedonskog rukometa. On je napravio velike stvari za naš rukomet, zbog toga ga svi obožavamo, rekao je Kiro Lazarov

VIDEO

Osam godina radio je Lino Červar u Makedoniji, s Metalurgom napravio povijesni uspjeh, a reprezentaciju im podigao na najviši nivo. I zato će danas u Münchenu u 18 sati dobiti veliki pljesak svih Makedonaca u dvorani. 

Lino je zadužio makedonski rukomet, tu nema dvojbe, no Kiro Lazarov istinska je legenda, gotovo mitska figura. 

- Moje mišljenje je da nismo bili svjesni koga imamo, a postali smo tek kad smo ga izgubili - rekao je Lazarov za Červara. 

Kad je Kiro tek došao u Zagreb, bilo je to 2000., dočekao ga je Lino Červar. Potom je otišao u Mađarsku, a kad se 2007. vratio, opet ga je dočekao Červar. 

- Ponosan sam i presretan što je Lino bio naš izbornik i što je godinama bio dio makedonskog rukometa. On je napravio velike stvari za naš rukomet, zbog toga ga svi obožavamo. Kroz njegove su ruke u Metalurgu prošle dvije generacije naših rukometaša. Sve što je radio u Skoplju bilo je odlično i to nikad nećemo zaboraviti - rekao je prvi rukometaš koji je u Europi probio granicu od 1000 golova. 

Červar je u rukometnu reprezentaciju Makedonije “gurnuo” nekoliko igrača koji su bili potpuni “anonimusi” i od njih napravio igrače. 

- Nitko nije čuo za Taleskog, Kuzmanovskog, Nelovskog, Krstevskog, Drogiškog, Velkovskog, Tomovskog, a spominjem samo bekove i golmane - kaže Lazarov.

Danas su ti za koje nitko prije Line nije čuo stožerni igrači. Filip Taleski je protiv Japana zabio tri, a Filip Kuzmanovski četiri gola.

Lino i Kiro su dosta vezani, uostalom, kad je Kiro tek krenuo u rukometne vode, Lino ga je usmjeravao.

- Inače ne izdvajam pojedince, no Kiril Lazarov je iznimka. On je najveći kojeg sam trenirao u svojoj karijeri, rekao je Lino Červar.

A kad to kaže čovjek koji je trenirao Balića, Duvnjaka, Metličića, onda znate koliko je Kiro velik.

- Dok drugim sportašima s godinama splasne motivacija, njemu raste. On uvijek želi više, bolje i ima nevjerojatan pobjednički mentalitet. Jako je talentiran, no njegov uspjeh je kombinacija samoodricanja, treninga, kreativnosti, strpljenja i pobjedničkoga karaktera. Ja sam njegov prvi inozemni trener i znam ga od početaka. On je primjer mladim igračima kako produljiti svoju karijeru - zaključio je Lino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio