Obavijesti

Sport

Komentari 23

Makedonija je opaka: Sjajan trener, Borko na golu i Lazarov

Makedonija je opaka: Sjajan trener, Borko na golu i Lazarov
1

Supervažnu utakmicu igra Hrvatska sutra na Svjetskom prvenstvu jer bodovi se, ne zaboravite, prenose u drugi krug. Makedonci imaju dvije pobjede i zasad izgledaju odlično

VIDEO

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju sutra u 18 sati čeka najteža utakmica do sada na Svjetskom prvenstvu, čeka je jako opasna Makedonija koja je u turnir krenula s dvije pobjede i izgleda jako dobro.

Momčad je to koju Lino jako dobro poznaje jer gotovo svi igrači su ostali iz vremena dok ih je on vodio, sad im na klupi sjedi jedan od najuglednijih rukometnih stručnjaka, Španjolac Raul Gonzalez.

Na golu blista veteran, 36-godišnji Borko Ristovski, koji je dvije godine branio u Barceloni, a prošloga ljeta otišao je u Benficu. Sudeći po onome što smo vidjeli na utakmici protiv Japana, Ristovski je u fantastičnoj formi i bit će važan čovjek Makedonije protiv nas. Branit će barem 50 minuta čak i ako ne uđe dobro u utakmicu...

Desno je standardno Kiro Lazarov, gotovo uvijek najbolji strijelac svih velikih natjecanja. Ni ovdje ne posustaje unatoč godinama (38). Evo danas je zabio osam komada Bahreinu i bio najefikasniji strijelac Makedonije. On, kao i cijela makedonska reprezentacija, obično pada kako turnir ide kraju jer nemaju širinu, ali ovo je tek početak natjecanja. Makedonija je itekako opasna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prijašnjim godinama igru Makedonaca vodili su dvojica lucidnih razigravača Naumče Mojsovski i Nemanja Pribak, no njih nema na ovome turniru, što je veliki hendikep za makedonsku igru. Mojsovski se umirovio prije dvije godine, a Pribak je ozlijeđen. Na srednjem vanjskom je drugi, slabiji Lazarov. No, Filip rijetko gleda prema golu, uglavnom traži brata na desnoj strani ili na crti legendarnog makedonskog pivota, 110 kilograma teškog, Stojančeta Stoilova.

Pivot Vardara jedna je od najbitnijih karika momčadi Raula Gonzaleza i Lino će sigurno obrambeni zid podrediti njemu jer Lazarov će ionako, čuvao ga-ne čuvao, zabiti svoje. Pitanje je samo iz koliko pokušaja...

Lijevo su opet dva Filipa, oba 22-godišnjaci - Taleski iz Rhein-Neckar Löwen i Kuzmanovski, koji je upravo otišao u Magdeburg. Obojica su budućnost makedonske reprezentacije, pogotovo se ističe dvometraš Taleski, koji je počeo igrati za reprezentaciju upravo pod Linom Červarom.

Lijevo krilo je puno jače nego desno, tamo je Dejan Manaskov. Prvi je u kontri, glavno rješenje suparnici uštopaju Kiru Lazarova i čovjek za barem četiri-pet golova po utakmici.

Ako postoji slaba točka u napadačkoj formaciji Makedonije to je definitivno desno krilo. Tamo se mijenjaju Daniel Georgievski i Popovski. Obojica kao zapete puške čekaju lopte od Kire Lazarova, ali nisu to igrači iste klase kao Manaskov.

Tu dolazimo do problema, Makedonija nema širinu kao Hrvatska i to bi im, nadamo se, mogao biti ozbiljan problem.

Barem 5000 naših navijača je na tribinama u Münchenu, no neće puno manje biti ni Makedonaca. Bilo ih je nekoliko tisuća na utakmicama protiv Japana, kad su utrpali 39 golova i veći dio utakmice igrali u napadu bez golmana, sa sedmoricom igrača u polju. Išlo im je izvrsno, a nastavilo se i protiv Bahreina kojeg su dobili lakoćom.

Pobjeda protiv Makedonije značila bi da će Kauboji u zadnjem kolu natjecanja po skupinama protiv Španjolske odlučivati o pobjedniku skupine. Poraz bi, pak, bio ogroman udarac i tad bi utakmica sa Španjolcima praktički bila biti ili ne biti za Hrvatsku jer otići u drugi krug s nula bodova značilo bi žestoku borbu da se uopće izbori plasman među prvih sedam momčadi koje idu na Olimpijske igre.

Šanse da se upuste u borbu za medalje u tom bi slučaju bile svedene samo na teoriju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio