Obavijesti

Sport

Komentari 39

Maknuli Varteks: U Varaždinu skinuli natpis nakon 22 godine

Maknuli Varteks: U Varaždinu skinuli natpis nakon 22 godine
1

Još tamo od 1997., prije 22 godine, čelnici Varteksa izgradili su istočnu tribinu i na nju postavili natpis NK Varteks. Bijela slova na plavim stolicama izgledala su baš moćno i vremenom postala zaštitni znak...

VIDEO

Iako kažu da nemaju novca, pa na gostovanja vode manji broj igrača, kako bi uštedjeli na noćenjima, čelnici Varaždina odvažili su se promijeniti stolice na kultnom stadionu stadionu koji neslužbeno nosi naziv Anđelka Herjavca.

Još tamo od 1997., prije 22 godine, čelnici Varteksa na čelu s pokojnim Anđelkom Herjavcom izgradili su istočnu tribinu i na nju postavili natpis NK Varteks. Bijela slova na plavim stolicama izgledala su baš moćno i vremenom postala zaštitni znak varaždinskog stadiona. Današnji  NK Varaždin osnovan je 2012. i natjecanje su počeli u drugoj županijskoj ligi, odnosno šestom rangu hrvatskog nogometa te su do 2019. došli do elitnog ranga hrvatskog nogometa.

- Na tribini je sada istaknut naziv nogometnog kluba, koji ne samo da ne nosi ime varaždinske tekstilne tvrtke, nego Varteks ni ne sponzorira klub - rekao je predsjednik kluba Stjepan Cvek za varazdinski.hr.

Za to vrijeme NK Varteks je bio u stečaju, da bi se 2014. potpuno ugasio. Varaždin je u međuvremenu u tih sedam godina dogurao do prve lige, a pravi White Stonesi osnovali su svoj klub nazvavši ga - Varteks. Oni se danas antječu u 3. HNL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Varaždin, koji je preuzeo boje od Varteksa, odlučio je raskinuti sve veze s Varteksom, pa su sa istočne tribine uklonili stolice s natpisom NK Varteks i na njihovo mjesto postavili nove - Varaždin. No to sve posebno začuđuje u trenucima kada iz kluba poručuju da nemaju novaca, da moraju zavrnuti pipu i uštedjeti na svim razinama kluba.

No onda je sve iznenadila promjena stolica i natpisa koji je stajao od 1997. godine na stadionu. Natpis je to kluba NK Varteks koji je proslavio ovaj stadion i grad Varaždin, no očito u klubu smatraju kako je vrijeme za nova vremena i da je Varteks stvar prošlosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića