Obavijesti

Sport

Komentari 1

Maksim Mrvica 'kriv' za zlato Barakuda: Morao sam ga zvati

Maksim Mrvica 'kriv' za zlato Barakuda: Morao sam ga zvati
5

SUKNOV PRST Pijanisti imaju posebne metode oporavka, s plastelinom. Zato sam zvao Maksima Mrvicu, pojasnio je ekspert za fizičku pripremu Pero Kuterovac, koji je osposobio Sandra Sukna

VIDEO

Oni nisu igrači, nisu čak ni treneri, ali bez njih dvoje vjerojatno ne bi bilo zlata naših “barakuda”. Pero Kuterovac majstor je za fizičku pripremu, a Renata Barić je sportska psihologinja.

- Sve je u Budimpešti bilo savršeno. Baš se sve poklopilo. Isplanirali smo sve u minutu, svega smo se držali - kaže Pero.

Sandro Sukno odigrao je najbolji turnir u karijeri, a bilo je pitanje hoće li zbog loma prsta igrati. Kako je to moguće?

- Zbog njega sam kontaktirao i Maksima Mrvicu - nasmijao se Kuterovac, ali uopće se nije šalio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pijanisti i plastelin

Odmah je pojasnio zbog čega je zvao slavnog pijanista...

- Takve su ozljede specifične za pijaniste! Njima se događaju zbog prenaprezanja. Pijanisti imaju posebne metode oporavka kod ozljede prsta, s plastelinom. Zbog toga sam zvao Maksima - otkriva Pero Kuterovac, koji radi i s “kaubojima“.

- Ha-ha. Je, Lino je čestitao na zlatu i poručio mi da počnem razmišljati o rukometu. Već se pomalo spremam za EP kod nas. Naravno da je cilj zlato. Radit ću na zlatu, baš kao što sam radio i s vaterpolistima.

Pero se inače brine za pripremu mnogih naših velikih sportaša: Damira Martina, vaterpolskog kluba Mladost...

- Treniram i četiri igrača Dinama: Ćorića, Benkovića, Kneževića i Gojaka - kaže Kuterovac.

S Antom Ćorićem surađivao je nekoliko puta.

- Odradili smo pripreme prije nego što je Dinamo počeo s pripremama. Kod Ante je problem bila slaba mobilnost zglobova, zbog toga su ozljede bile relativno česte. Gledao sam Dinamo protiv Odda u uzvratu i nije mi to izgledalo dobro. S Ćorićem nisam radio u posljednje vrijeme, a prema viđenom čini mi se da ponovno ima dva-tri kilograma viška - završio je Kuterovac.

Temperamentni Tucak

U bazen je u slavlju skupa s njim letjela i sportska psihologinja Renata Barić.

- Nisam bila spremna na to, ali, eto, dečki su me ubacili u bazen - smije se Renata Barić.

Naša je poznata psihologinja suradnju s “barakudama“ počela lani.

- Prije Rija smo imali dva i pol mjeseca. Priključila sam se reprezentaciji na poziv izbornika Ivice Tucka. Dogovorili smo suradnju do Olimpijskih igara u Tokiju - govori Renata, u koju naši zlatni vaterpolisti imaju golemo povjerenje.

- Svi oni imaju neke svoje male rituale, ne bih rekla da je to praznovjerje. To je neki njihov sustav. Ja radim s njima u grupama i, naravno, pojedinačno - kaže Barić, koja ima samo riječi hvale za igrače i izbornika.

- Sjajno je raditi s vaterpolistima. Naravno da smo u kontaktu i kad nisu velika natjecanja. Neki se jave jer trebaju razgovor. Tucak je temperamentna i srdačna osoba. Dobro razumije ljude. Imam njegovu veliku podršku - hvali izbornika Renata i dodaje:

- Dečke krasi zajedništvo i velika emocionalna povezanost. Zato su prvaci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener