Obavijesti

Sport

Komentari 96

Maksimirski stadion među 6 najbrutalnijih arena na svijetu

Maksimirski stadion među 6 najbrutalnijih arena na svijetu
6

Engleski kolumnist Michael Cumming izabrao je šest najbrutalnijih nogometnih stadiona svijeta. Među njima svoje mjesto pronašao je i najveći hrvatski stadion...

VIDEO

Najveći hrvatski stadion poznat je po legendarnim neredima u povijesnoj utakmici Dinama i Crvene zvezde 1990. godine. Više je sve nalikovalo na rat, a ne na nogometnu utakmicu, napisao je engleski kolumnist Michael Cummings u članku u kojem je izdvojio šest najbrutalnijih stadiona svijeta.

- Za neke, nogomet je zabava, a za one druge ponekad borba za goli život - tim je riječima Cummings otvorio članak o najbrutalnijim stadionima svijeta. 

Počeo je od 6. mjesta gdje je uvrstio legendarnu Maracanu, stadiona koji je simbol brazilske nogometne povijesti. U finalu Svjetskog prvenstva 1950. godine na Maracani je bilo gotovo 200.000 navijača. Stadion se renovira kako bi bio spreman za SP 2014. godine.

Na petom mjestu završio je naš Maksimir, a na četvrtom stadion May Day u Sjevernoj Koreji. Zašto je njega uvrstio na popis najbrutalnijih? Stadion nacionalne selekcije u doba "Velikog vođe" bio je mjesto na kojem su ubijali kriminalce osuđene u sporovima protiv države. "Sretno gostujućim momčadima", dodao je kolumnist.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na trećem mjestu je iranski stadion Azadi. Riječ azadi u prijevodu s iranskog jezika znači sloboda. No na njega ne smiju kročiti žene. Kapacitet mu je 100.000.

Meksički stadion Azteca je na 2. mjestu. Upravo je na tom stadionu krenula popularna "Ola" (valovi na tribinama). Stadion je ugostio najveća svjetska imena, a na njemu je Diego Armando Maradona zabio legendarni gol rukom. 

Na prvom mjestu je La Bombonera, domaći stadion Boca Juniorsa u Argentini. Za navijače, najsvetiji stadion na svijetu izvana obložen muralima. 

Šest najokrutnijih stadiona svijeta:

1. La Bombonera - kutija čokolade u Argentini

2. Azteca - tu je nastala "Ola"

3. Azadi - riječ znači "sloboda", a ženama pristup zabranjen

4. May Day - Na njemu su pogubljivali kriminalce

5. Maksimir - legendarni stadion na kojem je Boban udario milicajca

6. Maracana - ugostila 200.000 navijača

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub