Obavijesti

Sport

Komentari 10

"Mali kauboji" na SP-u igraju drugo kolo s Nizozemskom...

"Mali kauboji" na SP-u igraju drugo kolo  s Nizozemskom...
1

Hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godinu otvorila je Svjetsko prvenstvo pobjedom u Ljubuškom nad Katarom 21-19. No igrali su loše. Gubili su do pred kraj

VIDEO

Već godinama se događa dosta slična situacija s hrvatskim rukometnim juniorima. U kadetskim uzrastima jako su nadmoćni i kvalitetni, u pravilu se vraćaju s medaljama. Čim se pređe u juniore nastaju veliki problemi i rijetko se događaju velike stvari. 

Ništa drugačije nije počelo ni u Bosni. Hrvatska je u Ljubuškom imala ogromnu podršku, ali način na koji je Golužina momčad igrala, blago rečeno je bila katastrofa. Napad nije postojao, naročito na postavljenu obranu. Goluža je uveo neke nove stvari, promijenio 'polaze', sustav igre je drugačiji od onog što se igralo pod Ivandijom prošle godine, kada se uzela srebrena europska medalja, što je bila prva juniorska uopće. 

Prelazak na Golužu igračima nije legao očigledno, i na parketu je protiv Katara bilo strašno mučenja, tek 9:13 na odmoru, uz pregršt nervoze. Ante Kaleb je bio moćan u kadetima, lani u Turskoj vrlo loš, jučer s malo šansi u napadu, osim u promašivanju penala. Hrvatska je zapucala čak 5, Hercek i Kaleb, a Kaleb ostao i bez šuta iz igre za 26 minuta. Goluža mu ne da igranje u ofenzivi, postoji vidno nezadovoljstvo kod Kaleba.

- Utakmica je, kao što smo i očekivali, bila teška. Dečki su bili u grču a i malo pod pritiskom zbog pune dvorane u Ljubuškom. Bodrilo nas je oko tri tisuće navijača i neki su igrači prvi puta igrali u takvom ambijentu. U prvom poluvremenu nismo bili koncentrirani i napravili smo previše pogrešaka, ali su se igrači u drugom dijelu opustili i odigrali kako smo se i dogovorili. Ne mogu u konačnici biti zadovoljan igrom u utakmici u kojoj smo promašili pet sedmeraca, ali najvažnije je da smo pobijedili - govorio je izbornik Slavko Goluža, koji bi mogao ostati bez Miličevića, stradalo je rame i veliki je upitnik hoćemo li ga gledati.

Upitnik je bio i Obranović, ali on je odigrao čak 50 minuta. Goluža nije puno rotirao, Čorić je igrao cijelo prvo poluvrijeme, ukupno 47. Mandalinić nije dobro otvorio meč, šut nije služio, što ne čudi jer igre nije bilo. Na kraju je ipak zabio neke ključne golove (za 17:17 i 19:17). Goluži je tim igrao očajno, naročito na postavljenu zonu, ali je on uporno vrtio iste igre, tako su Cindrić i Vuglač ostali bez šanse, a najbolji igrač je bio Šime Ivić sa 7/12. Filip je dobro branio i bio podrška čvrstoj obrani.

Realno, Hrvatska danas ne može opet odigrati tako loše, ali veliki aspekt je umor. Bez rotacije i uz puno treninga, mladi Hrvati ne izgledaju najbolje. Sinoć se igralo od 21h, kasno se stiglo u hotel, još kasnije zaspalo, a Goluža je naredio buđenje u 8.30h i trening je i jutros bio na 'meniju'.

- Idemo sutra protiv Nizozemske pokazati bolju igru nego danas protiv Katara. Današnji su rezultati 1. kola pokazali da svatko svakoga može pobijediti. Bilo je puno iznenađenja, Francuska je izgubila od Srbije a Španjolska je odigrala neriješeno protiv Egipta - govorio je šef struke.

Katar se postavio čvrsto, fizički spreman parirati s dosta kontakta, nešto što se nikako ne može očekivati od fizički ipak inferiornije Nizozemske. To bi trebala biti prednost u današnjem meču. Uz to Hrvatska realno ne može opet tako loše odigrati. Mada, oprez.

Isticali smo kako Nizozemci imaju kvalitetnog beka Daria Polmana, od kojeg kreće većina stvari. Jučer protiv Švicarske 9 golova, držali su se u egalu 50 minuta, vodili u 49. 19:18. Tada Švicarska radi seriju 5:0 i rješava utakmicu, a osnovna razlika je bila u golmanima, Portner za Švicarce 19, Ravensbergen i Hoiting zajedno 7. Igrali su 6-0 što nije čudno jer je Švicarska relativno niska reprezentacija s malo pravih šutera, ali 6-0 protiv Mandalinića i Hrvatske neće biti dobro rješenje.

- Bila je teška utakmica, temperatura je bila 32, u dvorani ima klima, ali se ne primijeti nakon 10 minuta. Napravili smo previše grešaka u ključnim trenucima. Igrači su očigledno razočarani. Obično gubimo 7-12 od Švicarske, tako da i nismo loše odigrali - govorio je izbornik Joop Fiege, koji je spominjao i suđenje, posebno 7 sedmeraca, u odnosu na 2 koliko je imala njegova momčad.

- Slijedi nam Hrvatska, geografski je jako blizu i rečeno mi je da očekuju 10.000 ljudi, što znači da će biti doslovno vruća utakmica.

Fiege je malo pretjerao, ali da neće biti vruće - hoće. Posebno nakon sinoćnjeg izdanja Hrvatske, u kojem je, treba biti iskren, imala domaćinsko suđenje.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Rukomet, Svjetsko prvenstvo U-21:

Nizozemska - Hrvatska

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom