Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mali kristalni globusi za Parisa i Shiffrin u andorskom Soldeu

None Foto: REUTERS

Francuz Dominik Paris i Amerikanka Mikaela Shiffrin osvajači su Malih kristalnih globusa. Shiffrin je u Soldeu završila četvrta, dok je Paris pobjedom potvrdio osvajanje Globusa u superveleslalomu

Njemica Viktoria Rebensburg pobjednica je super veleslaloma kojeg su skijašice u četvrtak vozile na završnici Svjetskog klupa u Soldeu dok je mali Kristalni globus u toj disciplini prvi put u karijeri osvojila Amerikanka Mikaela Shiffrin.

FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Women's Super G | Autor: CHRISTIAN HARTMANN Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Rebensburg je bila najbrža s vremenom 1:23.91, drugo je mjesto sa 15 stotinki zaostatka zauzela Austrijanka Tamara Tippler (1:24.06), a treća je Talijanka Federica Brignone sa 34 stotinke zaostatka (1:24.25).

Shiffrin je danas u superveleslalomu bila četvrta kao i Austrijanka Nicole Schmidhofer koja je na kraju u poretku skijašica u superveleslalomu zauzela drugo mjesto. Amerkanka je prije završnice bila vodeća u poretku skijašica u superveleslalomu sa 300 bodova, a današnje četvrto mjesto joj je donijelo 50 bodova zahvaljujući čemu je postala nedostižna za Schmidhofer koja je prije ove utrke imala 253 boda i također danas osvojila 50 bodova.

Tina Weirather iz Lihtenštajna, koja je prije današnje utrke bila drugoplasirana u poretku skijašica u superveleslalomu sa 268 bodova, nije uspjela završiti utrku u Soldeu.  

Foto: REUTERS

Shiffrin je osim ovog malog Kristalnog globusa već ranije osigurala mali kristalni globus u slalomu kao i Veliki kristalni globus

Paris pobjedom potvrdio veleslalomski Globus

Talijan Dominik Paris pobjednik je superveleslaloma kojeg su skijaši vozili u četvrtak na završnici Svjetskog kupa u Soldeu, a ta mu je pobjeda osigurala i mali Kristalni globus u ovoj disciplini.

FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Super G | Autor: CHRISTIAN HARTMANN Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Paris je i danas, nakon što je jučer slavio u spustu, bio najbrži na stazi u Soldeu s vremenom 1:20.42, drugo je mjesto sa zsoasttakom od 15 stotinki zauzeo Švicarac Mauro Caviezel (1:20.57), a treće sa 44 stotinke zostatka Austrijanac Vincent Kriechmayr (1:20.86).

Današnja pobjeda je Parisu osigurala osvajanje malog Kristalnog globusa u superveleslalomu jer je u poretku skijaša prvi sa 430 bodova. Drugo je mjesto zauzeo Kriechmayr sa 346 bodova, a treće Caviezel sa 324 boda. 

Foto: REUTERS

Za Parisa, koji je jučer pobijedio u spustu, ali mu je mali Kristalni globus izmaknuo za 20 bodova, ovo je prvi globus u karijeri.  

Komentari (2)
  • Ma bravo mala! Definitivno globus koji je poseban po mnogo cemu.Uspjeh je time veci sta joj uopce i nije bio prioritet na pocetku sezone.Odvozila je samo 3 trke do finala(3 pobjede) i nekako se sve poklopilo(uz onu odgodu 2SG u Sochiju gdje nije odlucila nastupiti) da je dosla u finale sa prednosti i to naravno Mika ne propusta.Sjajna,sjajna sezona,a sad jos potvrda GS globusa za 4/5 mogucih titula ove sezone!!! Cestitke i Parisu.Drugi dio sezone odvozio fenomenalno,skoro sve brze discipline pobjedio.

    14. 3. 2019,   15:33