Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ludnica uoči borbe za broncu Naši protiv "mini Buffona"...

Ludnica uoči borbe za broncu Naši protiv "mini Buffona"...
3

Pokušat ću dečkima objasniti da otpuste kočnice i odigraju bez pritiska. Tko zna kad će sljedeći put imati ovakvu priliku, rekao je Stanković uoči ogleda s Talijanima

VIDEO

Kvalifikacije za EP u Hrvatskoj bile su mu prvo veliko natjecanje. Italija je igrala u Sloveniji, a na gol je stao Stefano Mammarella, junak Montesilvana, kluba koji je odveo do naslova europskog prvaka. U tri kvalifikacijske utakmice primio je jedan gol te odveo Italiju na Euro. Kad su ga pitali za formulu uspjeha, samo je kratko odgovorio: “Ha, ustao sam na desnu nogu”.

Talijana su, inače, 2011. izabrali za najboljeg futsal-golmana na svijetu. Na ovom turniru samo su mu Rusi zabili dva gola, a čudesni Španjolci “probušili” su ga tek jednom.

- Pokušat ću dečkima objasniti da otpuste kočnice i odigraju bez pritiska, da guštaju. Tko zna kad će sljedeći put imati ovakvu priliku. Da ste ih samo vidjeli nakon Rusije. Potišteni, pognutih glava, sjedili su u svlačionici kao da je nacionalna tragedija. A igrali smo polufinale Eura - rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Dan uoči susreta za broncu izbornik Stanković djelovao je umorno, neispavano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma nisam spavao cijelu noć. Imam osjećaj da smo mogli pobijediti. Da su nas zgazili, uništili, ne bi mi bilo krivo, ali ovako... Mislim, nisu nas impresionirali - kaže Mato.

Za Stankovića kažu da je velik motivator. Otkrio je i jednu od svojih tehnika.

- U svlačionicu postavim 12 plastičnih boca. Svaki igrač uzme jednu i uz povik ‘Idemo pobijediti!’ baci je u zid.

Uoči Rusije naš najbolji igrač Dario Marinović dobio je dvije blokade, ujutro i prije utakmice. No bol u leđima ne prestaje.

- Boli ga jako, no ako bude trebalo, Dario će i uoči Italije primiti blokadu - kaže Mato.

Europsko prvenstvo za naše će ostati nezaboravan doživljaj. Priča u kojoj su glavni likovi igrači za koje do jučer nitko nije ni znao...

- Nikad se u životu nisam ovako osjećao. Telefoni zvone, svi traže ulaznice, 15.000 gledatelja u Areni, prepuna dvorana u Splitu. Možda bi bilo najbolje da dva dana prije utakmice isključim mobitel i koncentriram se, no nisam takav čovjek. Želim pomoći u promociji sporta, želim biti na dispoziciji svima... Navečer legnem pa razmišljam jesam li što krivo rekao u mnogim intervjuima, što će izići na naslovnicama... Jednostavno, nismo se naviknuli na sve ovo - smije se Stanković.

Susret protiv Italije bit će posljednji za Hrvatsku na ovom Euru. Bez obzira na ishod, nitko im neće zamjeriti. Izaći će kao pobjednici. To su i zaslužili. I stoga ne trebaju, kao što kaže Stanković, gledati kakve tenisice nose Talijani ni razmišljati o razmjeni dresova, o tome koliko zarađuju Asiss i društvo... Impresioniranost mora ostati u svlačionici.

- Tad bismo bili najbolji. Ma neka dečki odigraju kako znaju, bez ikakva pritiska. Neka ova prelijepa priča završi kako je i počela - pobjedom - zaključio je izbornik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem