Obavijesti

Sport

Komentari 60

Mamić: Sanjao sam da igram u Zvezdi dok mi Delije skandiraju

Dinamo je 2004. bio u stečaju. Klub je bio loš i tad sam ja ušao u njega. Ušao sam s energijom i privatnim novcem, založio sam svu svoju imovinu, rekao je Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa

VIDEO

Zdravko Mamić osvojio je nagradu za menadžera desetljeća u Sarajevu na Simposaru, a za vrijeme boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dao je intervju za srpski portal Direktno.

- E da sam ja igrao za Zvezdu na Marakani pred 100 tisuća ljudi, a da se ori s tribina 'Zdravko Mamić'. Sanjao sam te trenutke - rekao je Mamić, a potom iskazao ljubav prema BiH i Sarajevu:

 

- Ovo je moja druga kuća, svuda sam rado primljen, pa i ovdje na "Simposaru". Sarajevo, ljubavi moja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zdravko je potom prokomentirao događaje kada je preuzeo Dinamo preko desetljeće i pol:

- Dinamo je 2004. godine bio u stečaju. Klub je bio loš i tad sam ja ušao u njega. Ušao sam s energijom i privatnim novcem, založio sam svu svoju imovinu i sve smo uložili kako bi Dinamo isplavio i evidentno je da smo ostvarili dobar rezultat. 

Prije presude zbrisao u drugu domovinu

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba i nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Konkretno, Zdravko Mamić je osuđen na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine zatvora. U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika, među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna. Nakon što je potvrđena ta druga optužnica, Hrvatska je drugi put pokrenula postupak izručenja, ali i ovaj put tužiteljstvo BiH ustvrdilo je kako ne postoje uvjeti za izručenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi