Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mamić: Sanjao sam da igram u Zvezdi dok mi Delije skandiraju

None Foto: Sanjin Strukić/Srđan Ilić/PIXSELL 12

Dinamo je 2004. bio u stečaju. Klub je bio loš i tad sam ja ušao u njega. Ušao sam s energijom i privatnim novcem, založio sam svu svoju imovinu, rekao je Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa

Zdravko Mamić osvojio je nagradu za menadžera desetljeća u Sarajevu na Simposaru, a za vrijeme boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dao je intervju za srpski portal Direktno.

- E da sam ja igrao za Zvezdu na Marakani pred 100 tisuća ljudi, a da se ori s tribina 'Zdravko Mamić'. Sanjao sam te trenutke - rekao je Mamić, a potom iskazao ljubav prema BiH i Sarajevu:

 

- Ovo je moja druga kuća, svuda sam rado primljen, pa i ovdje na "Simposaru". Sarajevo, ljubavi moja.

Zdravko je potom prokomentirao događaje kada je preuzeo Dinamo preko desetljeće i pol:

- Dinamo je 2004. godine bio u stečaju. Klub je bio loš i tad sam ja ušao u njega. Ušao sam s energijom i privatnim novcem, založio sam svu svoju imovinu i sve smo uložili kako bi Dinamo isplavio i evidentno je da smo ostvarili dobar rezultat. 

Prije presude zbrisao u drugu domovinu

Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar su u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba i nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Konkretno, Zdravko Mamić je osuđen na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine zatvora. U drugoj Uskokovoj optužnici, koju je potvrdilo optužno vijeće, Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika, među kojima je i njegov brat Zoran, koji se u međuvremenu vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora, tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna. Nakon što je potvrđena ta druga optužnica, Hrvatska je drugi put pokrenula postupak izručenja, ali i ovaj put tužiteljstvo BiH ustvrdilo je kako ne postoje uvjeti za izručenje.

Komentari (60)
  • još jedan Kolindin prijatelj...koja je to ekipa...

    7. 12. 2019,   09:47
  • Svi rvacki domoljubi kriminalci pjevaju - Sarajevo, ljubavi moja! Uskoro ce i Bandic zapjevati. Kolinda ce mu nositi baklavu!

    7. 12. 2019,   09:53
  • raspametio svoje obožavatelje koji si još bradu od njegovog jogurta brišu

    7. 12. 2019,   09:48